Volodymyr ZelenskyjTASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office
StoryEditor

Ukrajinu čakajú prvé vojnové Vianoce. Deti prosia Mikuláša o zbrane a protivzdušnú obranu, odkázal Zelenskyj

TASR19.12.2022., 16:58h

Ukrajinské deti tento rok prosia Mikuláša o systémy protivzdušnej obrany a zbrane pre ukrajinskú armádu, vyhlásil v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša podľa juliánskeho kalendára.

Lajkuj Brainee.sk na

„Na svätého Mikuláša... dali ruskí teroristi ukrajinským deťom darček v podobe nových útokov,” povedal Zelenskyj prostredníctvom videoodkazu na stretnutí lídrov krajín združených v Spoločných expedičných silách (JEF), ktoré sa koná v lotyšskej Rige.

Deti Mikuláša žiadajú o víťazstvo

„Ukrajinské deti vo svojich listoch pre svätého Mikuláša žiadajú systémy protivzdušnej obrany, zbrane, víťazstvo – víťazstvo pre všetkých Ukrajincov... Konajme!” uviedol.

image

Rusi zradili na Ukrajine detské mučiarne, z ktorých mrazí. Deti vyhladovali, znásilňovali a psychicky týrali

Zelenskyj zároveň vyzval lídrov JEF, ktorých súčasťou sú Dánsko, Estónsko, Fínsko, Island, Litva, Lotyšsko, Holandsko, Nórsko, Spojené kráľovstvo a Švédsko, aby naďalej vojensky podporovali Ukrajinu a „urýchlili tak cestu ukrajinských ozbrojených síl za víťazstvom”.

Juliánsky kalendár

„Naše víťazstvo bude víťazstvom pre každého z vás, pre Európu a pre vašich obyvateľov – víťazstvo, na ktoré sa teší celý svet,” uzavrel ukrajinský prezident.

image

Volodymyr Zelenskyj

TASR/AP/Ukrainian Presidential Press Office

Ukrajina slávi sviatok svätého Mikuláša 19. decembra, keďže sa riadi juliánskym kalendárom, ktorý sa od gregoriánskeho odchyľuje o 13 dní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:24