Sahar Sandsová so svojimi synmiTwitter/The Bantu Sun
StoryEditor

Pedofil si zmenil meno, aby ušiel pred zákonom. Zabila ho zúfalá matka, ktorej sexuálne zneužíval deti

kam24.11.2022., 12:00h

Bol susedom s priateľskou tvárou. Vykľul sa z neho súdený pedofil, ktorý svoju identitu vymazal jednoduchou zmenou mena. Keď sa jedna matka dozvedela, čo urobil jej trom synom, vzala spravodlivosť do vlastných rúk.

Lajkuj Brainee.sk na

Trojica bratov, ktorých napadol pedofil, priznala, že sú „radi“, že je mŕtvy. Muža, ktorý si zmenil meno, aby skryl svojich 24 odsúdení za zneužívanie detí, zabila ich matka, aby svoje deti ochránila, píše britský Daily Mail.

Sarah Sandsová v roku 2014, po tom, čo vypila dve fľaše vína, chytila do ruky nôž a išla do bytu 77-ročného Michaela Pleasteda v susednom paneláku vo východnom Londýne. Osemkrát ho bodla a ukončila tak jeho život.

image

Daniel Gajdusek získal Nobelovu cenu. Jeho otec bol Slovák, vedecké úspechy zatienilo zneužívanie malých chlapcov

Vzdali sa anonymity

Jej synovia teraz dovŕšili 18 rokov a dobrovoľne sa vzdali práva na anonymitu, aby podporili svoju matku. Tú po štyroch rokoch prepustili z väzenia a dnes bojuje za sprísnenie pravidiel pre sexuálnych delikventov, ktorí si môžu zmeniť mená.

Bradley, jeden z jej synov, spomínal, ako sa dozvedel že mama Pleasteda dobodala na smrť. Okamžite si pomyslel „klobúk dole. Nebudem to popierať.“. Jeho súrodenci, ktorí sú dvojčatá, ho doplnili, že sa po jeho zabití cítili „bezpečnejšie“.

Reece, ktorý mal v tom čase len 11 rokov, povedal, že bolo „pekné vedieť, že je mŕtvy“. V novom dokumente BBC s názvom Killing My Children‘s Abuser sa trojice okrem iného pýtali, či sú šťastní, že zomrel. „Áno, určite,“ odpovedali naraz.

Dalo im to pocit bezpečia

„Čo robili, keď ho pustili na kauciu? Čo by vás prinútilo si myslieť, že si nepovie: ‚Viem, že ma chytia. Viem, že na to mám čas. Dovoľte mi získať štyri alebo päť ďalších detí,’” dodal dnes už dospelý muž.

Jeho dvojča Alfie ho doplnil: „Nespomalilo to nočné mory. Ale dalo nám to pocit bezpečia, pretože ste nemuseli chodiť po ulici a myslieť si, že príde spoza rohu.“

Okrem detí sa v dokumente objavila aj samotná mama, ktorej deti vychovávala počas času vo väzení ich stará mama. Tá v zábere vzlyká pred bytom, kde dobodala svoju obeť a hovorí: „Všetko mi zobral. Dodnes neexistujú slová, ktoré by opísali, ako vás to zvnútra požiera. Rozbil moju rodinu.”

image

Kňaz Jurčík sa priznal k zneužívaniu maloletého. Chlapcovi tvrdil, že mu tak pomáha dospieť

Jej čin dokonca zachytili aj bezpečnostné kamery. Najprv je vidieť, ako prichádza s nožom do bytovky, následne sa vyvezie výťahom a kráča k bytu. Sandová tvrdila, že že ho mala v úmysle konfrontovať, ale nakoniec ho zabila, dopĺňa web Metro. Pôvodne sa so susedom spriatelila a verila mu. Nevediac o jeho minulosti ho pustila k svojim deťom.

Na súde povedala, že ho chcela vystrašiť, ale napadla ho, keď tvrdil, že si to všetky jej deti vymýšľajú. „Uvedomila som si, že som urobila obrovskú chybu. Nemal výčitky svedomia v žiadnej podobe ani podobe. Mala som nôž v ľavej ruke a pamätám si, že sa ho snažil chytiť.” Trvá na tom, že nikdy nemala v úmysle pedofila zabiť.

Zneužil viacero detí

„Zničil mi život a pokúsil sa mi vziať to najcennejšie, čo som v živote mala. Tie deti sa jedného dňa nezobudia s tým, že toto sa nestalo. Nikdy im to nebudem môcť vziať, keď budú v noci kričať. Nemohla som im povedať, že to bol sen – pretože nebol – bol našou živou nočnou morou. Zožiera ma to, pretože sú to moje deti. Dal by som za nich život.”

Pleasted zneužil tri z jej piatich detí a ďalších mladých chlapcov na sídlisku. V minulosti už bol odsúdený dokopy na tri desaťročia trestných činov zneužívania detí vrátane 24 odsúdení. Aj preto si zmenil pôvodné meno na Robin Moult. Susedia ho pritom považovali za človeka s priateľkou tvárou.

Právna medzera umožňuje registrovaným sexuálnym delikventom zmeniť si meno. Tento trik môže jednotlivcom pomôcť získať nový vodičský preukaz a pas a dokonca aj novú, čistú kontrolu registra trestov, ktorá im umožní prístup k deťom, varovala labouristická poslankyňa Sarah Championová.

Požadovaná zmena zákonov

A práve to chce zmeniť aj mama, ktorá sedem a pol roka sedela vo väzení. Trest mal byť nižší, no zvýšil ho odvolací súd po tom, čo ho uznal za neprimerane mierny, píše Metro„Ak sa pedofilov dotknete detí, musí to mať následky. A skrývať sa za zmeny mena... treba im to vziať. Toto právo zmeniť si meno im musí byť odňaté,“ povedala v BBC Breakfast.

image

Jeden dostal podmienku, druhý sa zaľúbil. Orava má problém s pedofilnými kňazmi

„Zisťujeme, že títo ľudia potom chodia do škôl a na iné miesta, kde sú deti a zraniteľní ľudia, a využívajú svoje pozície dôvery tými najstrašnejšími spôsobmi,“ vysvetľuje poslankyňa Championová.

Ministerstvo vnútra uviedlo, že už túto záležitosť preskúmalo a Spojené kráľovstvo už má zavedené prísne pravidlá na riešenie sexuálnych delikventov žijúcich v komunite. Mnohí však požadujú sprísnenie zákonov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 02:51