Putinov človek držal v ruke kufrík, ktorý sa podobal na takzvaný atómový.Screenshot Youtube Skynews/
StoryEditor

Straší a vydiera Západ. Putin mal počas návštevy cvičiska pri sebe zrejme jadrový kufrík

TASR21.10.2022., 11:00h

Ruský prezident mal pri sebe počas štvrtkovej návštevy cvičiska pre mobilizovaných záložníkov v Riazanskej oblasti možno tzv. jadrový kufrík. Domnieva sa televízia Sky News.

Lajkuj Brainee.sk na

Šéfa Kremľa počas návštevy cvičiska sprevádzal ruský minister obrany Sergej Šojgu. Putin na zverejnených záberoch objíma vojakov a neskôr strieľa z pušky.

Na jednom z videí však v pozadí vidieť muža s kufríkom, o ktorom sa niektorí pozorovatelia domnievajú, že môže ísť o ruský jadrový kufrík známy ako čeget.

Napriek tomu, že obsah kufríka nie je možné nezávisle overiť, Sky News predpokladá, že zverejnenie takejto nahrávky je ďalšou Putinovou snahou o zastrašenie Západu. V poslednom čase totiž ruský prezident v niekoľkých vyhláseniach spomenul jadrové schopnosti svojej krajiny.

Čeget je súčasťou automatického systému na velenie a ovládanie ruských strategických jadrových zbraní. Podľa televízie Sky News existujú tri takéto kufríky, pričom jeden z nich má ruský prezident neustále po ruke.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:04