Príbeh najbohatšieho muža planétyBrainee X Canva/
StoryEditor

Muž sa stal na dve minúty najbohatším na svete. Z tejto multibiliardovej sumy sa zatočí hlava aj Muskovi

kam25.02.2023., 14:00h

Suma taká veľká, že pri jej čítaní ju radšej preskočíš. Chris Reynolds sa na malý okamih stal zrejme najbohatším mužom v celej minulej i budúcej histórii našej planéty.

Lajkuj Brainee.sk na

Asi každý z nás túži byť bohatý, no len niektorým sa to skutočne podarí. Predstava toho, že zbohatneme zo dňa na deň bez pohnutia prstom je síce lákavá, ale v skutočnosti úplne nereálna. Teda až na Chrisa Reynoldsa, z ktorého sa na okamih stal najbohatší muž našej planéty v celej histórii ľudstva.

Ako informuje portál Unilad, celá kauza sa odohrala ešte v roku 2013, kedy mal Chris 56 rokov. Keď si jedného dňa otvoril svoj účet na PayPale, všimol si, že na účte má sumu, o ktorej sa ani dnes nemôže najbohatším ľuďom ani len snívať. Išlo presne o sumu 92 233 720 368 547 800 dolárov. 

image

Prehovoril otec miliardára Elona Muska. Na svojho syna nie je hrdý, podľa neho nie je šťastný

Niečo také tu dovtedy nebolo

Chris sa tak na malý okamih stal multibiliardárom na Zemi. V tom čase rôzne spravodajské kanály poukazovali na to, že vďaka tomu bol viac ako miliónkrát bohatší ako mexický telekomunikačný magnát Carlos Slim, ktorého hodnota bola 67 miliárd dolárov. „Je to zvláštna vec,“ povedal vtedy pre CNN Reynolds z amerického okresu Delaware.

„Neviem, možno sa niekto bavil.“ Predtým, ako sa na jeho účte objavil neočakávaný kredit, Reynolds povedal, že najviac, čo kedy zarobil cez PayPal, bolo „niečo vyše tisíc dolárov“ predajom sady historických pneumatík BMW na eBay. Netrvalo dlho a služba si čoskoro uvedomila, že sa stala chyba.

Splatenie štátneho dlhu

Problém napravili, peniaze zmizli a PayPal sa ospravedlnil za „nepríjemnosti“. Spoločnosť vo vyhlásení uviedla: „Je to očividne chyba a oceňujeme, že pán Reynolds pochopil, že to tak je.“ Spoločnosť mužovi ponúkla, že daruje nezverejnenú sumu peňazí na charitu podľa jeho vlastného výberu.

V neskoršom vyhlásení sa potom uvádzalo: „Myslíme si, že je inšpirujúce, že sa rozhodol využiť túto udalosť na darovanie veci, v ktorú verí.“ Reynolds si dokonca najprv myslel, že on túto sumu dlží, a nie že mu bola pripísaná na účet. Na otázku, čo by urobil, keby si mohol peniaze ponechať, povedal, že by ich použil na „splatenie štátneho dlhu“. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 06:57