33-ročný elektrikár sa stal kráľom ostrova Piel a korunovaný bol pivom.Swns/
StoryEditor

Stará sa o celý ostrov, korunovali ho pivom. Aaron sa stal kráľom odľahlého ostrova

Nikola Michalkova07.09.2022., 17:00h

Muž bol vymenovaný za kráľa odľahlého britského ostrova a bol korunovaný skutočným britským spôsobom – tak, že mu naliali na hlavu pivo.

Lajkuj Brainee.sk na

Ostrov Piel leží pol míle od pobrežia Furness v Cumbrii. Má približne 26 akrov pôdy, 900-ročnú zrúcaninu hradu a osem chát v súkromnom vlastníctve. 

Dôležitá krčma

Na ostrove sa nachádza krčma, ktorá sa považuje za najdôležitejšiu budovu. Ktokoľvek sa stane prenajímateľom krčmy The Ship Inn, sa zároveň stáva aj kráľom ostrova. Elektrikár Aaron Sanderson porazil konkurenciu a stal sa kráľom. O 170-ročný titul malo záujem približne 200 uchádzačov. 

Pri príležitosti osláv sedel 33-ročný muž na tróne pivného suda s prilbou na hlave. Pozeralo sa na neho desiatky priaznivcov, pričom mu na hlavu liali pivo. Medzitým, 3. septembra, bývalý panovník Rod Scarr použil meč, aby Aaronovu vládu spečatil.

Povýšenie za prospech

Aaron má moc popri ťahaní pollitrov a udržiavaní ostrova povýšiť na rytiera kohokoľvek, o kom si myslí, že je prospešný ostrovu. Predtým, ako získal novú pozíciu, sa Aaron vyjadril pre portál LadBible: „Nikdy som si nemyslel, že budem kráľom ostrova. Ani som si to nemyslel minulý rok. Len som si pomyslel – mohol by som to urobiť, vložím sa do toho a potom som to dostal.“

Samozrejme, následne prišli aj pochybnosti. „Potom nastalo obdobie niekoľkých mesiacov, keď som premýšľal: Do pekla. Práve som obsadil ostrov. Čo som to urobil?“

„Ale ráno budem sedieť vpredu, pripíjať si a je to ako vlastný malý kúsok neba. Je to naozaj niečo iné, keď tu nikto iný nie je. A samozrejme, keď sú okolo teba ľudia a ty sa len dobre bavíš a smeješ so svojimi priateľmi, je to tiež skvelé,“ pokračuje. 

image

Aaron má na starosti chod ostrova a krčmu. Kráľom sa stal z 200 uchádzačov.

Swns/

Chce dať miestu vlastnú pečať

Aaron má cieľ na mieste zanechať vlastnú pečať. „Tak mi držte palce, nech všetko dobre dopadne a môžem sa tešiť ďalších desať rokov.“

Nový kráľ ostrova Piel pracoval ako vedúci elektrického tému v BAE Systems Submarines. Uchádzal sa o pozíciu kráľa po tom, čo ju minulý rok inzerovala rada Barrow Borough. 

Povinnosti na ostrove

Povinnosti zahŕňajú prevzatie desaťročného prenájmu slávnej krčmy a udržiavanie pozoruhodného ostrovného biotopu. Keďže Aaron nemal doteraz žiadne skúsenosti s prácou v krčme, na ostrove zúročil najmä svoje schopnosti elektrikára riadením generátora poháňaného palivom v pivnici.

„Kempoval som tu, keď som bol malý, a bol som pravidelným návštevníkom tohto miesta už tak dlho – odkedy si pamätám,“ spomína Aaron. 

image

Exotika, domorodé tance a biele pláže. Tieto ostrovy sú posledným miestom na Zemi, ktorý môžeme nazývať rajom

Ostrov s bohatou históriou

Každoročne na ostrov príde množstvo návštevníkov trajektom. Môžu si tam postaviť stan len za 5 libier za noc. „Dostať sem všetko je ťažká práca, pretože sa nestaráte len o krčmu, ale aj o celý ostrov,“ hovorí Aaron. Zároveň dodáva, že je veľmi dôležité poznať príliv a odliv. Taktiež v tom zohráva úlohu aj počasie. Vďaka tomuto poznaniu si môže plánovať logistiku, ako na ostrov veci dostať. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 19:18