Bozk na PrideReuters/Vannessa Jimenez
StoryEditor

Singapur zruší zákaz homosexuálneho pohlavného styku. Pôvodne zaň hrozili až dva roky väzenia

TASR22.08.2022., 14:30h

Singapur zruší zákon, ktorý homosexuálom zakazuje pohlavný styk. Tamojšia vláda ale naďalej bude chrániť inštitúciu manželstva ako zväzok muža a ženy. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Lajkuj Brainee.sk na

„Vláda zruší zákaz pohlavného styku medzi homosexuálmi. Verím, že je to správny krok, ktorý prijme väčšina Singapurčanov,” v nedeľu vyhlásil premiér Lee Hsien Loong.

image

Tom Hanks by dnes už oscarovú úlohu homosexuála odmietol. Keď pochopíš prečo, dáš mu za pravdu aj ty

Zrušenie tohto zákona „postaví právne predpisy do súladu so spoločenskými normami a poskytne úľavu pre singapurských homosexuálov”. Podľa zákona ešte z britského koloniálneho obdobia za homosexuálny pohlavný styk hrozí dvojročné väzenie.

Manželstvá uzavrieť nemôžu

Ľudia rovnakého pohlavia však v Singapure naďalej nebudú môcť uzavrieť manželstvo. Loong uviedol, že jeho vláda „uznáva, že väčšina Singapurčanov nechce až takú drastickú zmenu spoločenských noriem” vrátane toho, ako je manželstvo definované a ako sa o ňom vyučuje v školách.

image

Pride

Reuters/David W Cerny

„Aj keď zrušíme zákaz homosexuálneho pohlavného styku, stále budeme presadzovať a chrániť inštitúciu manželstva”, povedal Loong a dodal, že v Singapure je manželstvo právne definované ako „zväzok jedného muža a jednej ženy”.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 13:21