Môj pes mi zachránil život, hovorí dievča vyliečené z anorexieIdnes.cz/
StoryEditor

Vážila 31 kilogramov a hrozilo jej zlyhanie orgánov. Môj pes mi zachránil život, hovorí dievča vyliečené z anorexie

iDnes.cz06.08.2022., 13:00h

Keď na tom bola naozaj zle a rodičia už nevedeli, čo si počať, zaobstarali dcére psa. „Dostal ma z toho, mala som zrazu pre čo žiť,“ zverila sa dievčina.

Lajkuj Brainee.sk na

Šestnásťročná Connie Hatcherová z Essexu ešte pred rokom vážila iba tridsaťjeden kilogramov a lekári ju varovali pred zlyhávaním orgánov. V minulosti každý deň pred raňajkami urobila sto sedov ľahov, pretože nezniesla pomyslenie na to, že by do seba za pár minút nasúkala ďalšie kalórie a nesnažila sa ich cvičením okamžite zbaviť. Lekári ju varovali, že jej hrozí infarkt a zlyhávanie orgánov. Ani také slová ju ale neodradili od hladovania a extrémneho cvičenia. Čím chudšia bola, tým si pripadala krajšia. Strácala sa pred očami a nemohol jej pomôcť nikto iný ako ona sama, píše portál iDNES.cz.

image

Keď na tom bola naozaj zle a rodičia už nevedeli, čo si počať, zaobstarali dcére psa. „Dostal ma z toho, mala som zrazu pre čo žiť,“ zverila sa dievčina.

Idnes.cz/

„O svojej hmotnosti a vzhľade som začala premýšľať zhruba v desiatich rokoch. Bola som väčšia ako ostatné dievčatá. Mala som väčšie prsia aj boky a stále som sa s ostatnými porovnávala. V tom čase som si založila sociálne siete a videla všetky tie krásne a chudé dievčatá. Pripadala som si tučná a škaredá,“ zverila sa dievčina.

image

Rozhodla sa nejesť zo dňa na deň. Odmietala jesť raňajky, takže vstávala neskoro a na poslednú chvíľu bežala do školy, aby nemusela matke vysvetľovať, prečo sa nenajedla.

Idnes.cz/

Rozhodla sa nejesť zo dňa na deň. Odmietala jesť raňajky, takže vstávala neskoro a na poslednú chvíľu bežala do školy, aby nemusela matke vysvetľovať, prečo sa nenajedla. O jedlách v škole klamala. Hoci nič nezjedla, tvrdila, že sa najedla. „Všetko sa točilo len okolo jedla, stále som myslela na to, koľko kalórií som do seba dostala a ako dlho by som mala cvičiť. Nakoniec som zjedla len jablko za celý deň alebo nízkokalorickú polievku,“ pokračovala.

image

Reálna hrozba pre influencerov? Rozy cestuje, promuje produkty a je virtuálna

Začala sa strániť rodiny i priateľov, nevychádzala z izby a veľa času prespala. Rodičia si všimli, že niečo nie je v poriadku a vzali ju k lekárovi. Diagnóza bola zdrvujúca aj s prípadnými následkami choroby. Napadlo ich ale riešenie, ktoré nie je úplne obvyklé a lekári mu neprikladali príliš veľkú váhu. Bolo to podľa nich zbytočné. Rodičia dievčaťu zaobstarali šteňa.

image

Lekári ju varovali, že jej hrozí infarkt a zlyhávanie orgánov.

Idnes.cz/

„Keď som ho uvidela, úplne som sa rozžiarila. Bol to najšťastnejší moment v mojom živote. V ten deň som sa začala starať aj o niekoho iného ako o seba a prestala som sa toľko kontrolovať v jedle. Pozornosť bola zameraná na niečo iné a ja som zrazu mala pre čo žiť. Potrebovala som energiu na hru s ním a začala som zase pomaly jesť. Simba mi zachránil život,“ dodala pre Dailymail.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:23