Gabby s BrianomInstagram/gabspetito
StoryEditor

Na verejnosť sa dostal zapísník vraha Gabby Petito. Čo napísal po tom, ako zabil populárnu YouTuberku?

kam25.06.2022., 12:30h

YouTuberka a influencerka záhadne zmizla, nakoniec vysvitlo, že bola zašrtená. Vrahom bol jej priateľ, ktorý sa priznal v zápisníku. Ten sa teraz dostal na verejnosť.

Lajkuj Brainee.sk na

Minulý rok v septembri plnili feed všetkých sociálnych sietí informácie o populárnej YouTuberke Gabby Petito, ktorá bola nájdená brutálne zaškrtená. Pátranie po nej bolo vyhlásené 11. septembra, nehybné telo sa našlo o osem dní neskôr. Medzitým zmizol jej priateľ Brian, na ktorého vydali zatykač, no nikdy nebol označený za podozrivého. Až neskôr vysvitlo, že vrahom bol práve on.

Priznanie na ôsmich stranách

Ako informuje portál Fox News, Brian Laundrie sa k vražde priznal v zápisníku na ôsmich stranách tesne pred svojou vlastnou smrťou. Ten sa na verejnosť dostal až teraz, pričom v ospravedlnení vysvetľuje, prečo svoju priateľku pripravil o život. Podľa ručne písaného priznania ju zabil až po tom, čo Gabby utrpela zranenia počas turistiky vo Wyomingu.

image

Žena použila AirTag na sledovanie svojho priateľa. Keď prišla na to, že ju podvádza, zabila ho

Myslel si, že to, čo robí, je „milosrdné, že to je to, čo chcela, ale teraz vidím všetky chyby, ktoré som urobil. Spanikáril som. Bol som v šoku.” Podľa všetkého sa po dopísaní priznania Brian rozhodol, že si siahne na život aj on sám. „Od chvíle, keď som sa rozhodol, vzal som jej bolesť, vedel som, že bez nej nemôžem pokračovať.”

Zápisník, spolu so zvyškom jeho vecí, našli agenti FBI vo floridskom environmentálnom parku Myakkahatchee Creek ešte v októbri, keď bol hon na neho v plnom prúde. Stránky síce boli značne poškodené, no čitateľné, a to aj napriek tomu, že zostali pod vodou približne päť týždňov.

„Stratili syna a dcéru. Najúžasnejšie dievča na svete. Gabby, je mi to ľúto,” píše sa na konci jeho priznania.

Čo sa vtedy vlastne stalo?

Ako píše BBC, Gabby Petito zmizla počas cestovania s Laundriem, s ktorým tesne pred cestovaním v obytnej dodávke zrušila zásnuby. Jej rodina si o ňu začala robiť starosti po tom, čo niekoľko dní nereagovala na telefonáty ani správy. Influencerka sa mala naposledy ozvať koncom augusta, no jej mama si nie je istá, či správu písala naozaj Gabby.

Začiatkom septembra sa potom Brian z výletu vrátil sám. Nikomu, dokonca ani rodine, nechcel povedať, prečo sa vrátil bez Gabby a ani to, kde sa nachádza. Medzitým sa na verejnosť dostali informácie o tom, že pár mal dlhotrvajúce problémy. Na internete sa objavilo aj video z policajného zásahu, pretože niekto z dvojice nahlásil domáce násilie.

image

Toto nevymyslíš. Napísala blog „Ako zabiť svojho manžela“, odsúdili ju za zabitie svojho muža

Následne zmizol aj samotný Brian. Zabalil si len batoh, peňaženku a telefón mal nechať doma. Pri pátraní našli jeho osobné veci priamo jeho rodičia, neskôr sa našlo aj telo. Po porovnaní zubných záznamov sa ukázalo, že naozaj patrí Brianovi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:49