Mužom, ktorí kritizovali jej malé prsia to dala vyžrať.Instagram/florence Pugh/
StoryEditor

Muži bradavky môžu ukazovať, ženy nie. Kde je spravodlivosť? Známa herečka sa nahnevala

Alexandra Ševčíková13.07.2022., 08:00h

Herečka Florence Pughová sa na módnej prehliadke Valentino v Ríme objavila v ružových šatách, cez ktoré jej presvitali bradavky. Na sociálnych sieťach sa posťažovala, ako ju muži zahltili agresívnymi a vulgárnymi správami.

Lajkuj Brainee.sk na

Herečka tvrdí, že je na svoje telo patrične hrdá a nenechá sa znechutiť mužmi, ktorí podľa nej nemajú právo ju kritizovať. Očakávala vraj komentáre ohľadom výberu šiat, ale rozhodne nie verejné zhadzovanie ženského tela, píše portál iDNES.cz.

„Nie je to prvýkrát a určite nie naposledy, čo žena počuje od cudzích ľudí, čo je zle s jej telom. Znepokojujúce ale je, ako vulgárny niektorí z vás mužov vedia byť,“ napísala herečka na Instagrame, kde ju sleduje okolo 7,5 milióna užívateľov.

Herečka známa napríklad z filmov Malé ženy a Black Widow, ktorá sa budúci rok objaví v pokračovaní Duny, sa vraj dávno zmierila so svojim telom aj jeho nedostatkami, ktoré neznášala v čase, keď mala 14 rokov.

image

Bizarné, šokujúce či nebezpečné. Aj takto vyzerali módne kúsky na parížskom týždni módy

„Toľko z vás mi chcelo agresívne dať vedieť, ako ste boli sklamaní mojimi 'malými kozami', alebo ako by som sa mala hanbiť, že mám tak 'plochú hruď'. Žijem vo svojom tele dosť dlho. Som si plne vedomá veľkosti mojich pŕs a nebojím sa jej,“ pokračovala.

„Čo je znepokojivejšie... Prečo sa tak bojíte pŕs? Malé? Veľké? Ľavé? Pravé? Iba jedno? Možno žiadne? Čo. Je. Tak. Desivé. Dospejte. Rešpektujte ľudí. Rešpektujte telá. Rešpektujte všetky ženy. Rešpektujte bytosti. Život bude oveľa jednoduchší, sľubujem. A to všetko kvôli dvom roztomilým bradavkám...,“ dodala.

Jej príspevok pozitívne komentovali jej fanúšikovia aj kolegovia a kolegyne. Jessica Chastainová sa napríklad zamýšľala, prečo je pre niektorých mužov také hrozivé, keď si uvedomia, že ženy môžu milovať svoje telá bez ich súhlasu. „Nepatríme vám,“ napísala oscarová herečka na sociálnych sieťach.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:14