PK 12 Atalaia do Norte - Brazílski vojaci sa plavia po Amazonke počas pátrania po nezvestnom britskom novinárovi Domovi Phillipsovi a brazílskom odborníkovi na domorodých obyvateľov Brunovi Pereirovi v Atalaia do Norte.Edmar Barros/Tasr
StoryEditor

Polícia identifikovala pozostatky nezvestného brazílskeho novinára. Zadržala muža, ktorý sa k vražde priznal

TASR18.06.2022., 12:10h
Lajkuj Brainee.sk na

Polícia zároveň dodala, že stále pracuje na úplnej identifikácii nájdených pozostatkov, keďže medzi nimi môžu byť aj pozostatky Pereiru.

Päťdesiatsedemročného Phillipsa, ktorý pravidelne prispieval do denníka The Guardian, a 41-ročného antropológa Bruna Pereiru s vedeckým zameraním na juhoamerické indiánske kmene, videli naposledy plaviť sa po rieke Itaguaí v nedeľu 5. júna.

Vrah sa priznal

O týždeň neskôr sa našli osobné veci patriace tejto dvojici. Polícia ich objavila v blízkosti domu Amarilda da Costu de Oliveiru - rybára, ktorého svedkovia videli uháňať v člne rovnakým smerom ako Phillips a Pereira. Ten sa priznal k tomu, že nezvestných mužov zastrelil a pochoval v džungli, pričom políciu zobral na miesto, kde telá zakopal. Polícia v súvislosti so zmiznutím dvojice zadržala okrem de Oliveiru aj jeho brata Oseneya.

Hlavná trasa pre kokaín

Zodľahlom regióne, kde dvojica mužov zmizla, je najväčšia koncentrácia civilizáciou nedotknutých domorodých obyvateľov na svete. Okrem toho tam opakovane dochádza k prestrelkám medzi poľovníkmi, rybármi a príslušníkmi vládnych bezpečnostných zložiek. Vedie tadiaľ i hlavná trasa pre kokaín vyrobený na peruánskej strane štátnych hraníc, ktorý sa potom pašuje do Brazílie, aby zásoboval tamojšie mestá alebo sa prepravoval do Európy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:06