VraždaUnsplash/kyle Johnson/
StoryEditor

14-ročný chlapec zavraždil o dva roky mladšie dievča kvôli Snapchatu. Policajtom povedal, aby držali hubu

kam26.05.2022., 10:30h

Vraždu popieral, na vyšetrovateľov bol hrubý a všetkých sa snažil presvedčiť, že nôž do krku 12-ročného dievčaťa zapichol len preto, že si myslel, že aj ona je ozbrojená. Keď mu sudca povedal, že ho zrejme čaká doživotie, zosypal sa.

Lajkuj Brainee.sk na

Svet šokovala správa o 14-ročnom chlapcovi, ktorého uznali vinným z vraždy 12-ročného dievčaťa, ktoré bodol do krku v centre Liverpoolu. Mladík, ktorého meno nie je možné z právnych dôvodov zverejniť, zaútočil na Avu White 25. novembra po nezmyselnej hádke. Tá mala vzniknúť iba preto, že si ju natáčal na Snapchat, keď bola vonku s priateľmi.

Podľa informácií portálu Vice sa mal chlapec s ďalšími tromi kamarátmi po bodnutí nožom zasmiať a z miesta činu utiecť. Incident sa stal večer v blízkosti rušnej nákupnej ulice po tom, čo sa v severozápadnom anglickom meste rozsvietilo vianočné osvetlenie. Svoj zločin sa snažil zamaskovať tak, že ukryl smrtiacu zbraň a kabát, ktorý mal v čase vraždy na sebe.

{embed_photo}33481{/embed_photo}

Hrdina pred policajtmi, troska na súde

Netrvalo však dlho a skončil v rukách polície. Chlapec však rozhodne nemienil priznať, že je vrah. Vyšetrovateľom povedal, aby „držali hubu“ a neustále opakoval, že ju bodol v sebaobrane, pretože sa obával, že aj ona je ozbrojená. Aj keď vraždu popieral, tento týždeň ho porota na Korunnom súde v Liverpoole uznala vinným.

Sudca povedal chlapcovi, ktorý po vynesení rozsudku začal plakať, že by mal zrejme očakávať doživotný trest. Pravdou ale je, že o konečnej výške sa ešte len bude rozhodovať v polovici júla. Počet zabitých mladých ľudí v Spojenom kráľovstve stúpa, pričom minulý rok bol v Londýne zabitý rekordný počet tínedžerov, najčastejšie inými tínedžermi pomocou nožov alebo mačiet.

{article}67716{/article}

Analýza Vice World News minulý rok zistila, že používanie Snapchatu podnecovalo násilie a vraždy medzi čoraz mladšou skupinou tínedžerovDame Rachel de Souza, komisárka pre deti v Anglicku, povedala, že platformy sociálnych médií nerobia dosť. „Smrť akéhokoľvek dieťaťa je obrovskou tragédiou, a keď je to rukami iného dieťaťa, šokuje a oprávnene vyvoláva otázky.“ 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:20