Telá ruských vojakovTasr/ap Photo/felipe Dana/Tasr
StoryEditor

Len pre silné povahy. Takto to vyzerá na mieste, kde Ukrajinci zhromažďujú telá ruských vojakov

kam10.05.2022., 16:30h

Spravodajská televízia al-Džazíra priniesla mrazivé zábery z ukrajinského zhromaždiska tiel ruských vojakov.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo Rusko sa sústredilo na megalomanské vojenské oslavy Dňa víťazstva nad fašizmom v Moskve, na Ukrajine zomierali jeho vojaci. Spravodajská televízia al-Džazíra získala exkluzívny prístup na miesto zhromažďovania ruských tiel v bojoch o Kyjevskú oblasť, ktorú opustilo ruské vedenie. Informuje o tom tlačová agentúra UNIAN.

Touto cestou chcela televízia zdôrazniť, že oslavy v Moskve sú len pozlátkom celej ruskej armády. „Zatiaľ čo Rusko pripravuje demonštráciu sily na oslavu výročia svojho víťazstva v druhej svetovej vojne, realita jeho bitky na Ukrajine je oveľa smutnejšia,“ napísali novinári.

Na záberoch z chladiarenského vozňa je možné vidieť množstvo tiel zabalených vo vreciach. Jeden z pracovníkov následne na kameru ukazuje časti ruskej uniformy, nepriestrelné vesty ruskej armády i nášivky, ktoré potvrdzovali, že patrili k armáde okupantskej krajiny. Aby toho nebolo málo, medzi vecami sa našli zlaté šperky, ktoré vojaci ukradli civilistom.

image

Väčšina Slovákov v tom má jasno. Dezinformácií je čoraz viac, sociálne siete ich zviditeľňujú

Ukrajinská armáda tvrdí, že od začiatku ruskej invázie zabili vojaci 26-tisíc ruských okupantov. Najväčšie straty nepriateľa 9. mája boli pozorované v smere na mesto Avdijivka v Doneckej oblasti. Ruské ministerstvo obrany pritom tvrdí, že ich vojaov nezahynulo viac ako 1300. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:59