Reprofoto Youtube/The Telegraph
StoryEditor

Je im planéta ľahostajná? Návštevníci festivalu zanechali po sebe obrovský neporiadok

Dominika Pacigová04.09.2021., 16:00h
Mnohí pri pohľade na znečistenie, ktoré po sebe zanechali návštevníci festivalu, len krútia hlavou.
Lajkuj Brainee.sk na

Užili si festivalovú atmosféru, zabavili sa, no narobili obrovský neporiadok. Vyzerá to tak, že viacerým návštevníkom Reading and Leeds festivalu je záchrana planéty ľahostajná. Svedčia o tom zábery z dronu, ktoré zobrazujú stovky opustených stanov, plechovky, fľaše či nechcené oblečenie, informuje portál Metro.

Nechýbali ani plechovky 

Na festivale sa zišli desaťtisíce ľudí, aby sa zabavili a zabudli na každodenné povinnosti či starosti. Vyzerá to však tak, že mnohí z nich zabudli na planétu a zanechali po sebe obrovský neporiadok.

Na poliach zachytil dron stovky stanov, no nechýbali ani plechovky, fľaše či nechcené oblečenie. „Ani nechcite vedieť, čo všetko som našiel,“ povedal pre portál Berkshire Live jeden z bezpečnostných pracovníkov.

​Problémom sú stany 

Lily Robbins, manažérka udržateľnosti festivalu, uviedla pre BBC, že upratovanie si vždy vyžaduje istý čas. Dodala, že recyklácia stanov predstavuje nesmierne dlhý a náročný proces.

John Read, zakladateľ iniciatívy Clean Up Britain, je zas presvedčený o tom, že organizátori by mali byť sociálne zodpovední a mali by trvať na tom, aby si návštevníci odniesli stany domov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:02