Muž už konečne verí, že Zem je guľatá (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Pridal sa k námornej flotile aby dokázal, že zem je plochá. Konečne však pozná pravdu

Radka Rosenbergová09.08.2021., 13:29h
Chcel sa dostať na "koniec" Zeme. Získal však dôkaz o tom, že naša planéta je guľatá.
Lajkuj Brainee.sk na

Mladý muž chcel dokázať, že zem je plochá. V námorne flotile strávil minimálne štyri roky no došlo mu, že sa na okraj sveta nikdy nedostane.

„Každý deň som mapoval polohu lodí, ich rýchlosť či smer. Nakoniec som si uvedomil, že cestu by loď nemohla absolvovať, ak by bola Zem plochá,“ uviedol vo svojich zisteniach

Jeho príbeh zverejnil ďalší príslušník námornej flotily. „Jeho nadriadený sa mu snažil viackrát vysvetliť zakrivenie Zeme. Bol však presvedčený, že je to len ilúzia. Kým sám nepochopil, že loď sa nemôže dostať k okraju sveta, neveril tomu,“ napísal Trungus McTungus na Reddite.

Mnohí užívatelia sa tiež podelili o to, ako prestali veriť tomu, že zem je plochá. „Videl som video z experimentu, kde jedna skupina letela helikoptérou ďaleko za oceán a druhá skupina ju sledovala ďalekohľadom, ako sa pomaly spúšťa k obzoru. Zmizli za obzorom, zatiaľ čo helikoptéra bola stále v značnej vzdialenosti od zeme,“ napísal jeden z nich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:09