Youtube/ Journeyman Pictures
StoryEditor

Zatkli 70-ročnú šéfku neapolského mafiánskeho klanu. Malé dievča, ako ju prezývali, netúžilo po sláve, ale po moci

redTASR07.08.2021., 12:53h
Talianska polícia na letisku v Ríme zadržala vplyvnú členku neapolskej Camorry.
Lajkuj Brainee.sk na

Talianska polícia v sobotu zadržala šéfku mafiánskeho klanu rodiny Licciardiovcov a najvyššie postavenú členku neapolského kartelu Alleanza di Secondigliano. Mariu Licciardiovú zatkli na rímskom letisku Ciampino, keď sa pokúšala nastúpiť na let do Španielska, kde žije jej dcéra, informovala v sobotu agentúra ANSA.

Sedemdesiatročná zadržaná, známa pre svoj malý vzrast aj pod prezývkou Malé dievča "La Piccoletta", je sestrou zosnulého Gennara Licciardiho, zakladateľa ich rodinného klanu s baštou na neapolských predmestiach Secondigliana a Scampia.

Jej vplyv narástol po zatknutí jej bratov

Podľa medializovaných informácií si Licciardiová v minulosti odpykala trest osem rokov väzenia. Z väzenia bola prepustená v decembri roku 2009. Potom údajne prebrala dohľad nad operáciami klanu, v ktorom jej vplyv vzrástol po zatknutí jej bratov Pietra a Vincenza. Licciardiová je obvinená zo spolčovania mafiánskeho typu, vydierania, prijímania nelegálne získaných finančných prostriedkov a z ovplyvňovania súdnych aukcií.

Klan Licciardi pôsobí okrem Kampánie aj v ďalších regiónoch Talianska, ako aj v zahraničí.

Túžila po moci, nie po sláve

Na rozdiel od mnohých mužov z Comorry sa Licciardiová vyhýbala svetlu reflektorov. Túžila po moci, nie po sláve. Jeden zasvätený človek ju opísal ako ženu vyžarujúcu oceľovú charizmu. Podľa policajných zdrojov bola pokladaná za praktickú, očarujúcu, výnimočne inteligentnú, ale rovnako nemilosrdnú ako jej mužskí kolegovia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 23:08