Hollywoodsky rozparovač dostal trest smrti (ilu)facebook.com
StoryEditor

Odsúdili vraha známeho ako Hollywoodsky rozparovač, naparili mu takýto trest

Radka Rosenbergová17.07.2021., 12:35h
Prípad si získal pozornosť aj vďaka tomu, že v deň vraždy sa jedna z obetí chystala na rande s americkým hercom Ashtonom Kutcherom. 
Lajkuj Brainee.sk na

Michael Gargiulo, ktorý si vyslúžil prezývku Hollywoodsky rozparovač, zavraždil dve ženy. Tento ohavný skutok vykonal ešte v roku 2000, pričom 22-ročnú Ashley Ellerin a 32-ročnú Mariu Bruno zabil v ich domovoch v Kalifornii. 

Gargiula pristihla jeho ďalšia potenciálna obeť - vtedy 26-ročná Michelle Murphy. Tá sa však smrti vyhla, informuje portál bbc.com. Z miesta činu ušiel, no nechal za sebou stopy - čo umožnilo polícii vypátrať ho. Na piatkovom súde sa Michelle súdu priznala, že už viac ako desať rokov máva strach, a preto nemôže zostať v noci osamote.

Gargiula v roku 2019 odsúdili za dve vraždy a jeden pokus o vraždu, naďalej však trvá na tom, že je nevinný. Čaká ho ešte jeden súd, kde čelí obvineniu z ďalšej vraždy v roku 1993.

Tieto prípady pútajú pozornosť aj vďaka tomu, že sa Ashley Ellerin vo februári 2001 chystala na rande s americkým hercom Ashtonom Kutcherom. Michael Gargiulo ju však zavraždil. Ashton Kutcher vraj klopal na dvere jej domu. Keď mu neprišla otvoriť, pozrel do okna a uvidel na podlahe škvrny od vína. Na druhý deň ju našiel spolubývajúci. Bola mŕtva, pričom utrpela asi 47 bodných rán. Počas pojednávania Kutcher pred súdom povedal, že sa zdesil, len čo sa dopočul o smrti Ashley.

Toto však nebol jediný brutálny čin Michaela Gargiula. V decembri 2005 zavraždil aj matku štyroch detí, Mariu Bruno. Bola jeho susedkou. Ubodal ju počas spánku. O tri roky neskôr zaútočil aj na Michelle Murphy, keď ju v jej dome bodol nožom. Jeho útoku sa však ubránila, prežila a bola schopná postaviť sa pred súd. Stala sa tak kľúčovou svedkyňou. Gargiula odsúdili na trest smrti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:53