Spoločnosť vytvorila pištoľ z lega (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Reálna pištoľ z lega? Po tom, čo ju vytvorila táto spoločnosť, zožala vlnu kritiky

Radka Rosenbergová14.07.2021., 12:56h
Za takúto farebnú zbraň výrobca pýta niekoľko stoviek dolárov.
Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Culper Precision, ktorá vyrába strelné zbrane, zožala vlnu kritiky za pištoľ s názvom „BLOCK19“, vyrobenú z lego kociek. Dôvodom kritiky je najmä alarmujúci fakt. Podľa časopisu Everytown For Gun Safety došlo v USA minulý rok k minimálne 369 nechceným streľbám. Táto štatistika znepokojila všetkých, ktorí sa zaoberajú reguláciou držby zbraní v USA. 

To však nezabránilo tvorcom, aby navrhli strelnú zbraň s názvom ‘BLOCK19’ - Glock 19, ktorá je vyrobená zo žltých, červených a modrých LEGO kociek. Zbraň by v závislosti od špecifikácií stála spotrebiteľov od 549 do 765 amerických dolárov. 

Keďže vyrábajú zbrane už asi 30 rokov, chceli prísť s niečím novým. Prirodzene, veľa ľudí sa obávalo, že táto farebná pištoľ môže zaujať najmä deti, ktoré ju vďaka farebnému legu považujú za hračku. Mnohí tento produkt skritizovali. „Toto je bez výnimky asi najhlúpejšia vec, akú kto kedy predával. Ľudia, ktorí ju navrhli, nemajú asi všetko v hlave v poriadku,“ napísal na facebooku Ethan Jensen. 

Spoločnosť teraz formálne oznámila zastavenie výroby tejto zbrane, pričom za ten čas stihli predať iba dvadsať kusov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:41