Tom Cruise či Kylie Jenner. Aj tieto hviezdičky patria medzi pochybné cirkevné zoskupenia (ilu)facebook.com
StoryEditor

Niektorí dobrovoľne, iní nasilu: Tieto celebrity boli súčasťou pochybných náboženských organizácií

Radka Rosenbergová16.07.2021., 08:00h
Známy herec Tom Cruise napríklad zanevrel na svoju dcéru, ktorá už nechcela byť súčasťou scientologickej cirkvi.
Lajkuj Brainee.sk na

Michelle Pfeiffer

Takmer nestarnúca kráska urobila v mladosti veľmi chybný krok. Podľahla totiž ovplyvňovaniu dvojice, ktorá praktizovala šialené rituály. Breatharianizmus vychádza z tradičného indického lekárstva Ajurvéda a tvrdí, že jedlo nie je nutné pre ľudský život. Podľa tohto smeru majú ľudia schopnosť prežívať len zo slnečného žiarenia. Nečudo, že sa prívrženci tohto smeru vyhladovali na smrť alebo zomreli na dehydratáciu. Navyše, herečka do nich liala obrovské množstvo peňazí. Mali nado mnou veľkú kontrolu. Nežila som s nimi, ale neustále som k nim chodila. Za celý čas som im platila nemalé sumy, takže ma finančne zruinovali. Akoby mi vymyli mozog,“ tvrdí Michelle Pfeiffer. 

Glen Close

Herečka známa z filmov 101 dalmatíncov či Osudová príťažlivosť priznala, že ako dieťa ju otec priviedol do sekty. Pod vplyvom konzervatívneho náboženského Kultu morálneho znovuvyzbrojenia žila pätnásť rokov. Celé roky som nemohla veriť vlastným inštinktom, pretože mi všetku vieru diktovali, uviedla pre Hollywood Reporter. Mala iba sedem rokov, keď ju otec priviedol do tejto sekty. „V podstate sme nesmeli nič robiť, lebo nás nútili cítiť sa previnilo kvôli akejkoľvek neprirodzenej túžbe. Od základu nám diktovali, ako sa očakáva, že budeme žiť, čo budeme hovoriť, čo budeme cítiť. V mojom prípade od siedmich do 22 rokov. Malo to na mňa hlboký dopad, spomína na smutnú minulosť. Kvôli tejto skutočnosti ju sprevádzali nočné mory a obávala sa zatratenia. Otcovi však napokon odpustila.

George Harrison

Gitaristu Beatles vychovali ako katolíka, no neskôr aj tak konvertoval na hinduizmus. Časom sa stal členom skupiny Haré Krišna. Páčilo sa mu splynutie všetkých náboženstiev či mesiášov, no neskôr toto rozhodnutie veľmi oľutoval. Pochopil totiž, že ďalší členovia zoskupenia nemajú záujem o spásu jeho duše. Nalákali ho, pretože bol slávny a bohatý. Bohužiaľ ho doviedli až na psychiatriu. 

Winona Ryder

Ani americká herečka známa z filmov ako Narušenie, Vek nevinnosti alebo Dracula nepopiera, že ju od siedmich rokov pripútali k združeniu s názvom Rainbow Family commune of living v Kalifornii. Spolu s ďalšími siedmimi rodinami žila s rodičmi na 300-árovom pozemku bez elektriny, televízie či hudby. Doteraz nechápe, ako tam mohla vyrastať. 

Rose McGowan

Takmer 50-ročná herečka Rose McGowan pre portál people.com spomína, ako ju v detstve varovali, aby nenosila lak na nechty, pretože „Boh vraj videl všetku špinu za jej nechtami.“ Vyrastala v Taliansku s rodičmi, ktorí sa považovali za členov sekty Božie deti. Jej zakladateľ si ešte aj Bibliu vysvetlil po svojom. O Ježišovi tvrdil, že bol kočovníkom, revolucionárom a žil so ženami. Časom však svoje "učenie" zmenil a v podstate bol posadnutý sexom. A tak boli v sekte úplne bežné incesty, sexuálne zneužívanie neplnoletých a skupinové orgie. Našťastie si jej otec uvedomil, akú urobil chybu a aj so svojou dcérou z tohto zvráteného spoločenstva vystúpili. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rose McGowan (@rosemcgowan)

Kylie Jenner a Jaden Smith

Známa boháčka sa netají tým, že je súčasťou združenia The Orgonite Society, čo je v podstate „tajné spoločenstvo jednotlivcov, ktorí vytvárajú a umiestňujú orgonit k dosiahnutiu „rovnovážnej“ Gaia energie.“ Orgonit je energetický harmonizér a transformátor negatívnej energie. Gaia energia pochádza z gréckej mytológie a vraj tvorí základ vesmíru. Obaja sem vstúpili už v roku 2014. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kylie ? (@kyliejenner)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaden Smith (@c.syresmith)

Tom Cruise

Nie je žiadnou novinkou, že Tom Cruise bol aj so svojou bývalou manželkou Katie Holmes súčasťou scientologickej sekty. Našťastie, herečka dostala rozum a vystúpila odtiaľ. Tom už také šťastie nemal a členstvo v sekte ho stálo veľa - prišiel o svoju manželku, ktorá sa s ním rozviedla práve kvôli zvrátenej ideológii, ku ktorej sa hlásil. Herec minulý rok navyše zanevrel aj na svoju dcérku Suri len preto, že 15-ročné dievča nechcelo byť súčasťou tohto hnutia„Suri už nie je súčasťou môjho života, preto nechcem vidieť ani jej fotografie,“ vyjadril sa herec na sociálnych sieťach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Cruise (@tomcruise)

John Travolta

Aj americký herec, tanečník a spevák sa hlásil k scientológom, a to už od roku 1975, keď ho do sekty prijala Austrálčanka Yvonne Gillham. Travolta však nemal ani potuchy, že všetky stretnutia členov hnutia zaznamenávali. K scientológom sa okrem Toma Cruisa a Travoltu hlásilo množstvo ďalších celebrít, ako Catherine Bell, Elizabeth Moss, manželka Elvisa Presleyho - Priscilla Presley, herec Jason Lee či herečka Kelly Preston. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:41