Jej syn bol jedným z najlepších poručíkov zločineckej skupiny (ilu)pixabay.com
StoryEditor

Žena začala obchodovať s drogami, aby bola bližšie k synovi. Ten si nechával väčšinu jej zarobených peňazí

Radka Rosenbergová05.07.2021., 13:26h
U 59-ročnej dentálnej hygieničky objavili pervitín, koks a extázu, pričom za sprostredkovanie drog získala iba 150 dolárov. Jej syn bol pritom poručíkom tohto zločineckého gangu, ktorého bola súčasťou.
Lajkuj Brainee.sk na

Žena sa údajne pripojila k jednému z najväčších novozélandských drogových syndikátov, aby mala bližšie k svojmu synovi, ktorý bol jedným z najlepších poručíkov skupiny. Mirtha Susan Ramos Mazuela dostala v piatok trest odňatia slobody na jedenásť rokov a šesť mesiacov. Zatkli ju spolu so synom Hugom Patriciom Alarconom Ramosom začiatkom minulého roka, uvádza portál vice.com.

Zatknutie dvojice bolo súčasťou osem mesačného policajného vyšetrovania s názvom Operation Mystic. Úrady Nového Zélandu sa domnievajú, že medzinárodný syndikát doviezol do krajiny v priebehu troch rokov drogy v hodnote až päť miliónov dolárov - vrátane viac ako tony metamfetamínu, kokaínu, efedrínu a MDMA.

Ramos Mazuela tu vykonávala úlohu akejsi „skladníčky“ - skladovala drogy, balila ich a dodávala sprostredkovateľom. Navyše, jej syn bol hlavným skladníkom zločineckej skupiny. Ako uvádza Mazuelin obhajca Quentin Duff, jej jedinou finančnou kompenzáciou v zločineckom gangu bolo 150 dolárov týždenne. Tieto peniaze jej vystačili sotva na nájom a benzín.

Zdá sa, že väčšinu peňazí si nechával jej syn. Podľa Quentina mu Ramos Mazuela naletela. Jej syn ňou manipuloval, pričom mu slepo dôverovala. Ďalej tvrdí, že „jej konanie riadil jej syn a že bola takmer zneužívaným účastníkom.“ Sudca pripustil, že ide o čiastočnú pravdu, no aj tak bola Ramos vinná. „Mali ste zjavne významnú operačnú funkciu v syndikáte v Aucklande a nevyhnutne ste museli mať dostatočné povedomie a pochopenie rozsahu operácie, do ktorej ste boli zapojená,“ namietal sudca. 

Ženu v minulosti obvinili až dvanásť krát z dovozu, predaja a držby metamfetamínu, kokaínu, efedrínu a MDMA (ilu) Ženu v minulosti obvinili až dvanásť krát z dovozu, predaja a držby metamfetamínu, kokaínu, efedrínu a MDMA (ilu) pixabay.com

Ramos Mazuelu v minulosti obvinili až dvanásťkrát z dovozu, predaja a držby metamfetamínu, kokaínu, efedrínu a MDMA, ako aj z držby materiálu na výrobu metamfetamínu. Ku všetkému sa priznala. Aby mohla mať nárok na podmienečné prepustenie, musí si odpykať najmenej 40 percent trestu. 

Neskôr v tomto roku sa má pred súd postaviť niekoľko ďalších členov zločineckej skupiny - vrátane údajného šéfa gangu, ktorého uväznili vo februári minulého roka. Podľa vyhlásenia novozélandských úradov policajti zaistili viac ako milión dolárov v hotovosti, ako aj niekoľko špičkových vozidiel a strelných zbraní. 

„Novozélanďania podľa nedávnej analýzy užívajú asi trinásť kilogramov metamfetamínu týždenne, takže tona metamfetamínu sa rovná celoročnej celonárodnej spotrebe,“ uviedol vo februári minulého roka inšpektor Paul Newman. „Zatknutím a zastavením kľúčového hráča tohto syndikátu, spolu s jeho údajnými spolupracovníkmi, sme začali dlhú cestu smerom k zníženiu dodávok tejto drogy dovážanej na Nový Zéland a k prevencii škôd, ktoré spôsobuje našim komunitám.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:51