Za krádež s vodnou pištoľou dostal doživotie (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Za lúpež reštaurácie s vodnou pištoľou dostal doživotie. Po 40 rokoch ho konečne oslobodia

Radka Rosenbergová05.07.2021., 11:31h
Aj napriek tomu, že nikto nebol počas lúpeže zranený, súd Rolfovi Kaestelovi vymeral doživotný trest odňatia slobody.
Lajkuj Brainee.sk na

Tento prípad sa odohral už v roku 1981, keď dnes už 70-ročný Rolf Kaestel vylúpil reštauráciu s tacos a spôsobil im škodu 264 dolárov. Guvernér Arkansasu Asa Hutchinson vyhlásil, že má v úmysle zmierniť jeho doživotný trest - umožní mu okamžité podmienečné prepustenie. 

Rolf o milosť žiadal už päťkrát, čo sa mu nakoniec aj vyplatilo. Vo svojej najnovšej žiadosti napísal, že mu zostáva len niekoľko produktívnych rokov života, počas ktorých chce byť ešte prínosom pre spoločnosť. „Verím, že som preukázal, že si zaslúžim príležitosť a apelujem na Vás, aby ste podnikli kroky, ktoré mi umožnia začať nový život,“ tvrdí Rolf. 

Orgány činné v trestnom konaní nemali voči jeho žiadosti námietky, takže sa mu jeho trest pravdepodobne zmierni. Kaestelov prípad si všimli aj obhajcovia reformy trestného súdnictva. Zamestnanec obchodu, ktorý pri lúpeži odovzdal peniaze Kaestelovi, tiež požiadal o jeho prepustenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 01:13