Zničené armádne vozidlo.Facebook/Andrij Kudabekov
StoryEditor

Rusi vo vojne zaznamenali obrovské straty. Pozrite si techniku a zbrane, o ktoré už prišli

kov05.05.2022., 09:30h
Ruské straty techniky sú obrovské. Odborníci tvrdia, že bude trvať desiatky rokov, kým agresor obnoví svoju armádu a vojenskú techniku.
Lajkuj Brainee.sk na

V úvodnej fáze vojny svet ohromili hrozivé zábery giganticky dlhej kolóny ruských vojenských vozidiel na ceste do Kyjeva. O niečo neskôr však celý internet zaplavili dramatické fotky tých istých vojenských vozidiel v plameňoch, zničených, opustených či rozptýlených. A toto je len kúsok mozaiky.

Potopený krížnik Moskva, horiace tanky, zostrelené helikoptéry a ďalšia zničená ruská technika sa na sociálnych sieťach objavuje denne. Obrovský rozsah zničených ruských tankov a vojenských vozidiel nám o doterajšom priebehu vojny hovorí veľa. Čo všetko však Rusi behom svojej agresie na Ukrajine stratili? 

Obrovské ruské straty

Táto ruská vojna sa už pravdepodobne môže zaradiť medzi najfotografovanejšie a najzdokumentovanejšie konflikty v novodobej histórii. 

Ukrajinskí civilisti, armáda a novinári v prvej línii prispeli k množstvu zdokumentovaného materiálu v reálnom čase, a to najmä zdieľaním obrázkov a videí na sociálnych sieťach. Fotografie zničenej ruskej techniky a zbraní nájdeš v našej galérii.

​Overené údaje o vojnových stratách oboch strán konfliktu pravidelne zverejňuje blog holandských analytikov Oryx.

Tí sa v mierových dobách zameriavajú na Severnú Kóreu, teraz však presunuli svoju pozornosť smerom k Ukrajine. Aktuálne malo Rusko na Ukrajine prísť o 3395 svojich zbraní

Zničených bolo 1842 kusov vojenskej techniky. Poškodených bolo 60. Opustených 266, a zajatých 1227.

 Fotografie tejto ruskej techniky nájdeš v našej galérii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:01