Juhoafrická skupina čelí obvineniu zo zneužívania adoptívnych detí.Profimedia
StoryEditor

Dvojicu z Die Antwoord obviňuje zo sexuálneho zneužívania ich adoptívny syn. Mal byť pre nich otrokom

som29.04.2022., 14:00h
Gabriel "Tokkie" du Preez bol adoptovaný kontroverzným párom Yolandi Visser a Ninjom z juhoafrického zoskupenia Die Antwoord, keď mal 9 rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Juhoafrická rap-rave skupina Die Antwoord sa vo svete preslávila vďaka extravagantnému a bizarnému štýlu. Za úspechom hudobného zoskupenia stojí predovšetkým dvojica zakladateľov Yolandi Visser (vlastným menom Anri du Toit) a Ninja (vlastným menom Watkin Jones).

Dvojica tvorila v minulosti manželský pár, dnes sa nevie, či sú stále spolu. Momentálne obaja čelia vážnym obvineniam ich adoptívneho syna Gabriela "Tokkie" du Preeza, ktorý tvrdí, že on aj jeho sestra boli týraní a sexuálne zneužívaní. Píše juhoafrický portál News24.com.

Presviedčali ho, že je diabol

Dvojica si Tokkieho adoptovala, keď mal 9 rokov. Dnes je už dospelý, má 20 rokov a s hudobníkmi už nežije. Jeho sestra, ktorá je rovnako adoptovaná, má 14 rokov. S kontroverzným duom už tiež nebýva, aj keď sú stále jej zákonnými opatrovníkmi.

Du Preez sa objavil aj v množstve videoklipoch Die Antwoord napríklad ako „I Fink U Freeky“ a „Ugly Boy“.

Ak by bola výpoveď Tokkieho pravdivá, slávna dvojica neprezentovala zvrhlosti iba v rámci svojej umeleckej činnosti, ale aj za múrmi svojho domu.

Preez obvinil dvojicu, že si ho adoptovali ako „otroka“. „Dali mi pocítiť, že ma naozaj nemilujú," povedal Du Preez News24 po emotívnom 44-minútovom rozhovore, ktorý zverejnil na Youtube bývalý režisér videoklipov umelec Ben Jay Crossman.

Du Preez, ktorý trpí vzácnym kožným ochorením nazývaným hypohidrotická ektodermálna dysplázia, povedal: „Prinútili ma uveriť, že som diabol. Prinútili ma ešte viac nadávať a prinútili ma veriť, že môžem upaľovať ľudí v pekle a že som kráľ pekla. Povedali mi, že môžem priniesť temnotu na svet.“

Na jednom videu, keď mal asi 10 rokov, hovorí: „Poď do Yolandiho domu, spálim ťa v pekle, spálim ti tvár na sporáku."

Perverznosti

Tvrdil tiež, že Jones a du Toit  ho spolu so sestru prinútili vyzliekať sa pred nimi vždy, keď im kúpili nové šaty. Ak odmietli, boli potrestaní.

Du Preez tvrdil, že keď mal 13 rokov, du Toit ho požiadala, aby s ňou strávil čas v izbe na domácej párty, zatiaľ čo ona bola nahá. „Yolandi ma zavolala do izby, bola nahá a všade boli zvratky,“ povedal. „Ležala s rozkročenými nohami ako [sexuálna] bábika, ktorú som mal vo svojej izbe,“ opísal, čím si musel prejsť. Bol to preňho veľmi znepokojujúci zážitok.

​Ďalej tvrdí, že jeho sestra už nechce navštevovať adoptívnych rodičov, pretože zakaždým, keď to urobí, požiadajú ju, aby sa vyzliekla. "Minulý december Ninja vzali moju sestru do sauny. Všetci boli v saune nahí a chceli, aby sa vyzliekla aj moja sestra,“ povedal.

„Prečo chce Ninja vidieť moju sestru nahú? Je taká malá. Je to dosť zvláštne, pripadá mi to ako perverzná atmosféra, ktorú chce mať s mojou sestrou. Zakaždým, keď telefonuje rodine, pýtajú sa, či je moja sestra už tehotná, a to sa nestane, nie pod mojim dohľadom,“ vyhlásil.

Reakcia hudobníkov

V reakcii na podrobný zoznam obvinení proti nim Die Antwoord reagovala stroho, prostredníctvom ich agenta Scumecka Sabottku „Die Antwoord nesúhlasia s Tokkieho výrokmi.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:16