GenerálTwitter/Alexander Khrebet
StoryEditor

Putin prišiel o ďalšieho človeka: Kremeľ potvrdil úmrtie generála Frolova na Ukrajine

TASR17.04.2022., 16:39h
Rusko pri bojoch na Ukrajine prišlo už o ôsmeho generála.
Lajkuj Brainee.sk na

Na Ukrajine bol zabitý ďalší ruský generál, pričom jeho úmrtie potvrdilo samotné Rusko. Ide o generálmajora Vladimira Petroviča Frolova, ktorý pôsobil ako zástupca veliteľa 8. armády južného vojenského okruhu.

Úmrtie Frolova potvrdil gubernátor Petrohradu Alexandr Beglov, informuje v nedeľu stanica BBC odvolávajúca sa na správu ruskej agentúry TASS.

Vladimir Frolov

Kde ani kedy bol Frolov zabitý, nie je jasné. Magazín Forbes uvádza, že ak by sa v tomto smere potvrdili tvrdenia Kyjeva, išlo by od začiatku vojny už o ôsmeho zabitého ruského generála.

„Vladimir Petrovič Frolov zomrel hrdinskou smrťou v boji s ukrajinskými nacionalistami," uviedol Beglov. „Obetoval svoj život pre to, aby už deti, ženy ani starí ľudia v Donbase nepočúvali výbuchy bômb," dodal.

​Podľa BBC je nezvyčajné, aby boli vysokopostavení armádni činitelia prítomní priamo na bojisku či v bezprostrednej blízkosti bojov a vystavovali sa tak zvýšenému nebezpečenstvu.

Viacerí západní predstavitelia sa domnievajú, že niektorí ruskí generáli sa takto správajú, aby získali určitú kontrolu nad vojenskými operáciami v tých oblastiach, kde sa ich vojakom nedarí napredovať.

Rusko okrem generála Frolova prišlo aj o svojho 34. plukovníka. Podľa sobotných informácií bol zabitý veliteľ tankovej zástavy Miras Bašakov, uviedol Daily Mail.

Prvým ruským generálom, ktorý zahynul pri bojoch na Ukrajine, sa už koncom februára stal generálmajor Andrej Suchoveckij, ktorý velil jednej výsadkovej divízii a bol zástupcom veliteľa 41. armády.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:51