Mafra/ Petr Topič
StoryEditor

Polícia obvinila exposlanca Feriho zo znásilnenia. Preukážem nevinu, reagoval

iDnes08.03.2022., 11:10h
Polícia obvinila bývalého poslanca Dominika Feriho zo znásilnenia, uviedla Česká televízia.
Lajkuj Brainee.sk na

Polícia začala trestné stíhanie proti bývalému poslancovi zo strany TOP 09 v pondelok. Informáciu redakcii iDNES.cz potvrdil hovorca štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala. Zatiaľ je stíhanie vo vyšetrovacej fáze.

Feri je podľa svojich slov pripravený preukázať svoju nevinu.

Bližšie informácie k trestnému stíhaniu Dominika Feriho polícia ani štátne zastupiteľstvo neuviedli. „Po 9 mesiacoch konečne nastal posun. Preukážem svoju nevinu tak ako doteraz vo všetkých ostatných prípadoch v tejto veci. Dúfam, že s vami čoskoro budem komunikovať ako predtým,“ vyjadril sa k obvineniu Dominik Feri na Instagrame.

Svedectvo žien

Feri čelí obvineniu, že mal v minulosti na domácich večierkoch sexuálne zneužiť niekoľko študentiek. Médiá priniesli vlani v máji svedectvo dievčat, ktoré poslanca vinia z toho, že ich v opitosti aj napriek výslovnému nesúhlasu prinútil k pohlavnému styku.

„Vliezol ku mne do sprchy a začal sa nevyberavo dožadovať sexu. Tlačil na mňa. Nemohla som odísť, pretože mi zatarasil cestu. Stále mi opakoval, že to bude len trochu, že to bude len chvíľu a moje odmietanie ho vôbec nezaujímalo,“ popísala priebeh jedna z obetí znásilnenia študentka Markéta.

​Po zverejnení článku exposlanec pripustil, že sa v niektorých momentoch svojho života zachoval nevhodne, nepatrične a negentlemansky. Obvinenie zo sexuálneho násilia na ženách však zásadne odmieta.

„Nie je pre mňa väčšieho pocitu potupy a osobného zlyhania ako sa obzrieť späť na situácie, keď som sa zachoval nevhodne. Všetky takéto zlyhania ma mrzia a úprimne sa za ne ospravedlňujem,“ napísal vo svojom vyjadrení v máji.

Rezignácia

Následne kvôli afére rezignoval na poslanecký mandát. Už predtým opustil aj stranu TOP 09, ktorá ho na to vyzvala. Mal tiež v pláne sám sa brániť údajným obvineniam súdnou cestou.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 14:52