Twitter/Ukraine Updates
StoryEditor

Jeden deň sa sobášili, druhý brali do rúk zbrane a išli bojovať. Mladí Ukrajinci vstupujú do vojny

pc26.02.2022., 11:00h
Ukrajincom rozdali zbrane, aby bránili svoju krajinu. Do bojov sa hlásia aj dobrovoľne.
Lajkuj Brainee.sk na

Zosobášiť sa mali až v máji tohto roka, no keď ruský prezident Vladimir Putin oznámil vo štvrtok nad ránom začiatok vojenskej operácie na Ukrajine, rozhodli sa, že si povedia áno omnoho skôr. Chceli sa totiž spolu pripojiť k ukrajinskej armáde, informoval portál Ladbible.

Desivé momenty 

Yaryna Arieva a Sviatoslav Fursin si povedali áno v deň, keď sa na Ukrajine rozozvučali sirény. „Bolo to veľmi desivé. Je to najšťastnejší moment tvojho života a ty ideš von a počuješ toto,“ prezradila Yaryna pre portál CNN v deň svadby.

Hoci si neboli istí svojou budúcnosťou, vedeli, že chcú byť spolu. „Situácia je ťažká. Ideme bojovať za našu krajinu. Možno môžeme umrieť, ale predtým sme chceli byť spolu,“ dodala.

Dnes bránia svoju krajinu 

Príbeh ako z filmu zdieľali mnohí ľudia na sociálnych sieťach. „Včera som zdieľal fotku mladého ukrajinského páru, ktorý sa zosobášil v deň ruskej invázie. Dnes Yarina publikovala fotku, ako hrdo drží pušku AK-47, ktorú dostala, aby sa spolu s manželom mohli pripojiť k odboju a brániť svoju krajinu,“ priblížil novinár CNN Christian Streib na Instagrame.

Fotografiu si všimli aj Slováci. „Lepšie som sa prizrel na fotku, čo teraz obieha internety. A zrazu zisťujem, že nevesta je dcéra môjho bývalého kolegu, predsedu výboru pre vzdelávanie v PACE,“ uviedol Martin Poliačik na Facebooku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:13