Pixabay/OrnaW
StoryEditor

Pandemický workoholik má šesť prác, zarobil státisíce. Bez homeofficeu by to nebolo možné, tvrdí

som17.02.2022., 16:00h
Chce sa stať milionárom a ísť do dôchodku ešte pred štyridsiatkou.
Lajkuj Brainee.sk na

Muž, ktorý pracuje ako vývojár, na začiatku svojho vlákna na Reddite vysvetlil, že s príchodom pandémie mal obavy z veľkého prepadu ekonomiky, pretože ako živnostník nemá „také istoty“. Začiatkom pandémie preto začal pracovať pre druhého klienta. 

Zarobil už státisíce

Postupne si pribral ďalšiu prácu a dnes má dokonca šesť plných úväzkov súčasne. Tvrdí, že bez homeofficu by to nebolo možné. „Vďaka práci z domu si to môžem dovoliť. Keby som musel dochádzať do kancelárie, nemohol by som to robiť,“ pokračoval. 

Pracuje v Európe a do konca tohto roka si zarobí v prepočte asi 615-tisíc eur. 

Všetky peniaze investuje do dividend, čo mu zarába v prepočte vyše 1700 eur mesačne navyše. Je presvedčený, že do štyridsiatich rokov bude milionárom a odíde do dôchodku.

Pomalší asociál

Žiadny zo šiestich mužových klientov vraj nevie o tom, že má niekoľko plných úväzkov zároveň. Pripúšťa však, že môžu mať podozrenie. „Asi ma vnímajú ako trochu pomalšieho vývojára, ale nie zlého. Vo svojej práci som dobrý a pracujem aj počas schôdzok. Pravdepodobne si preto myslia, že som asociál, počas porád sa nezapájam,“ priznáva. Vývojár zamestnaniam venuje 13 - 14 hodín denne a má veľký pracovný stôl s niekoľkými počítačmi. 

,,Nie som si však istý, či to, čo robím, je etické. Firmy mi za prácu pre ne platia, avšak mení mi to život a stanem sa milionárom ešte skôr, ako budem mať 40 rokov," rozmýšľa nahlas.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:08