ZdN/archív
StoryEditor

Pre zmenu trochu iný škandál v cirkvi. Kňaz odrezal mužovi semenníky

iDnes14.02.2022., 14:20h
Polícia stíha kňaza, ktorý vážne poranil muža v Chebsku. Bez anestézie a odborných znalostí mu odrezal semenník. Muž skončil v nemocnici. Duchovnému teraz hrozí vysoký trest.
Lajkuj Brainee.sk na

Udalosť sa stala minulé leto v obci Tři Sekery. Podľa informácií iDnes.cz sa muži spoznali na internete, kde si písali v skupine ľudí vyznávajúcich extrémny sadizmus. Tam sa taktiež dohodli na stretnutí. Päťdesiattriročný kňaz na ňu prišiel do malej obce na Chebsku z Pelhřimova.

Počas stretnutia potom bez akéhokoľvek umŕtvenia odrezal mužovi jeden semenník. Nelegálny zákrok bol súčasťou drsných praktík, ktoré mali viesť k ich uspokojeniu. Polícia našla neskôr pri domovej prehliadne u obvineného muža chirurgické nástroje.

Po deviatich dňoch od zákroku hospitalizovali muža v karlovarskej nemocnici s rozsiahlym zápalom genitálií. Kvôli podozreniu, že zdravotné problémy pochádzajú od neodborného zásahu, zdravotníci kontaktovali políciu. Tá teraz kňaza obvinila zo závažného zločinu.

„Začali sme trestné stíhanie päťdesiattriročného muža, ktorého sme obvinili zo spáchania zločinu neoprávneného odobrania tkanív a orgánov. Vyšetrovateľ podal podnet štátnemu zástupcovi k vydaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Kateřina Pešková.

Obvinený muž je teraz na slobode. „Zistili sme dôvody väzby, ale sme ich písomným sľubom obvineného, že povedie usporiadaný život, vyvaruje sa trestnej činnosti a bude spolupracovať s orgánmi činnými v trestom konaní. Zároveň sme rozhodli o dohľade probačného úradníka a taktiež prijali návrh cirkvi, ktorá sa za chovanie obvineného zaručila,“ citoval server Novinky.cz hovorcu chebského okresného súdu Petra Holuba.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 19:01