OsadaTwitter/Autumn Rumpf/Celia Lopez Curti
StoryEditor

Šialený projekt sa stal realitou: Nemeckí antivaxeri budujú v Južnej Amerike utopickú kolóniu

kov01.02.2022., 11:00h
Popieraš covid? Myslíš si, že žiješ v Matrixe z ktorého musíš uniknúť? K smrti ťa desia vakcíny a chemtrails? Ak si na všetky otázky odpovedal kladne, El Paraíso Verde (Zelený raj) je miestom pre teba.
Lajkuj Brainee.sk na

Skupina nemeckých, rakúskych a švajčiarskych konšpirátorov si založila osadu v jednom z najchudobnejších regiónov Paraguaja –v dedine Caazapá.

Na webovej stránke projektu píšu, že El Paraiso Verde vznikol v roku 2016 a bol zhmotnením sna o lepšom živote a budúcnosti mimo „Matrix“.

Utopická kolónia

Konšpirátori uvádzajú, že osada vznikla ako reakcia na „socialistické trendy" súčasnej ekonomickej a politickej situácie na celom svete, ako aj globálne šírenie „degeneratívnych implementácií", ako sú 5G, chemtrails, fluoridovaná voda, povinné očkovanie a poverenia v oblasti zdravotnej starostlivosti, ktoré boli katalyzátorom ich hľadania nových hraníc možností.

Osada Antivaxeri Paraiso-verde

Prisťahovalectvo do kolónie sa od začiatku pandémie covid-19 zintenzívnilo, pričom obyvatelia pripisujú svoj krok prisťahovať sa sem skepticizmu voči vírusu a vakcínam. ​Momentálne kolóniu obýva 150 ľudí, zakladatelia však veria, že toto číslo sa zvýši aspoň na 3-tisíc, píše britský web The Guardian.

Prisťahovalci sa vďaka tamojšej veľmi úrodnej pôde živia poľnohospodárstvom, napriek tomu, že v pôvodnej vlasti mali úplne iné profesie.

Caazapá, dedina, ktorej dominuje chov dobytka a nachádza sa vo východnej časti Paraguaja, zaznamenala podľa oficiálnych údajov skok zo štyroch nových nemeckých obyvateľov v roku 2019 na 101 v roku 2021. Nemeckí antivaxeri sa údajne usadzujú aj v iných častiach Paraguaja.

Jeden nemecký občan, ktorý žije neďaleko a obchoduje s Paraíso Verde, uviedol na vysvetlenie tohto nárastu zdiskreditované konšpiračné teórie o vakcínach proti koronavírusu. Tvrdil, že paraguajské imigračné zákony sa ukázali ako atraktívne pre Nemcov, ktorí chcú „utiecť z Matrixu“ a uniknúť z „deep state a veľkého svetového poriadku“.

„Prichádza veľa starších ľudí. Chápu, že veľa ľudí zomiera v opatrovateľských domovoch (po očkovaní),“ povedal Nemec, ktorý si neželal byť menovaný, pre The Guardian. „A ostatní, vo veku 40 rokov, sa sem snažia priviesť svoje deti, aby utiekli."

Domácich to znepokojuje

Niektorých domácich obyvateľov však osada antivaxerov znepokojuje. „Prečo sú tu? Nevieme, ale chceme to zistiť,“ hovorí Rodney Mereles, bývalý člen obecného zastupiteľstva. 

Paraíso Verde na svojom youtubovom kanáli zdieľa videá, ktoré opisujú pandémiu, ktorá zabila približne 5,5 milióna ľudí, ako „neexistujúcu“, propagujú falošné nebezpečné „zázračné lieky“ na covid a označujú Paraguaj ako krajinu bez pandemických obmedzení – napriek tomu, že vláda sa voči tomu dôrazne ohradila.

Keď Paraguaj zaznamenal v júni 2021 najvyššiu mieru úmrtí na covid na obyvateľa na svete, kolónia zdieľala videá zo svojich veľkých večierkov, ktoré boli v rozpore s hygienickými opatreniami.

Prítomnosť veľkej skupiny popieračov covidu v Caazapá znepokojuje miestne zdravotnícke úrady. Doktorka Nadia Riverosová, vedúca oddelenia verejného zdravia Caazapá, uviedla, že pandémia bola zničujúca pre región, ktorý nemá lôžka na JIS a iba jednu plne vybavenú ambulanciu.

„Nechceme to znova zažiť. Myslím si, že cudzinci, nech sú odkiaľkoľvek, by sa mali pred vstupom do krajiny dať zaočkovať,“ hovorí lekárka.

Paraguaj v súčasnosti čelí rýchlo eskalujúcej tretej vlne covidu, zatiaľ čo sa snaží zlepšiť druhú najnižšiu zaočkovanosť v Južnej Amerike. Ministerstvo zdravotníctva tento mesiac oznámilo, že cudzinci, ktorí nemajú trvalý pobyt v krajine, musia teraz predložiť osvedčenia o očkovaní.

Od nadobudnutia účinnosti tohto nového nariadenia bol vstup odmietnutý najmenej šiestim nemeckým štátnym príslušníkom bez potvrdenia o očkovaní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 11:07