TASR/Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP
StoryEditor

Bývalá Miss spáchala samovraždu. Právnička a aktivistka ukončila život skokom z výškovej budovy

iDneszar01.02.2022., 08:30h
Americká miss z roku 2019, právnička a aktivistka Cheslie Krystová spáchala samovraždu. Podľa miestnych médií skočila z výškovej budovy. Mala tridsať rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Správu o úmrtí potvrdila v nedeľu newyorská polícia. „O 7:13 reagovala NYPD na volanie 911 z 350 západnej 42. ulice. Po príchode našli policajti tridsaťročnú ženu ležať na zemi v bezvedomí a bez reakcií. Privolaná záchranná služba na mieste vyhlásila ženu za mŕtvu,“ stojí vo vyhlásení policajtov s tým, že Krystová podľa predbežného vyšetrovania spáchala samovraždu.

Podľa denníka The New York Post bývalá kráľovná krásy zomrela po páde z terasy na 29. poschodí bytového domu v New Yorku. Ona sama pritom bývala na deviatom poschodí budovy.

Cheslie Kryst TASR/Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP

„Zničení a s veľkým zármutkom informujeme o smrti našej milovanej Cheslie. Bola svetlom, ktoré inšpirovalo ostatných po celom svete svojou krásou a silou. Starala sa o druhých, milovala, smiala sa a žiarila. Cheslie stelesňovala lásku a slúžila druhým, či už prostredníctvom svojej práce advokátky bojujúce za sociálnu spravodlivosť, ako Miss USA alebo ako moderátorka programu ‚Extra'. Ale hlavne ako dcéra, sestra, kamarátka, mentorka a kolegyňa,“ píše sa vo vyhlásení rodiny. „Vieme, že jej vplyv bude naďalej pokračovať.“

​Web TMZ venujúci sa celebritám uviedol, že Krystová zanechala list na rozlúčku, v ktorej svoje veci odkázala matke. Cheslie Krystová pochádzala z Jacksonu v Michigane, študovala obchod a právo. V roku 2019 ako Miss Severnej Karolíny získala korunku Miss USA. Zvíťazila v konkurencii päťdesiatich uchádzačiek o titul kráľovnej krásy.

Vo svojom video medailóniku sa rozhorčila nad situáciou, keď jej kedysi jeden zo sudcov povedal, že nemá do súdnej siene nikdy nosiť nohavice. Sudcovia vraj preferujú sukne.

Cheslie Kryst TASR/Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP

​„Nikdy nezabudnem na to, ako sme s kolegom po niekoľkých mesiacoch príprav stáli pol hodiny pred sudcami s naším prípadom a jediné, čo sme dostali ako spätnú väzbu, bola informácia, že si mám nabudúce obliecť sukňu. Bolo to veľmi frustrujúce a ponižujúce,“ povedala.

Po víťazstve zaspomínala aj na svoje detstvo. Do sebavedomého dievčaťa vraj mala ďaleko. „Keď som mala desať rokov, bola som zvláštne dieťa so zrasteným obočím. Vlasy som nosila vždy stiahnuté dozadu a nemala som žiadnych kamarátov. Vnútri som tým dievčaťom vlastne tak trochu stále. Stále milujem knihy a rada trávim čas sama doma sledovaním filmov,“ priznala Miss USA 2019.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 22:11