Unsplash/Sebastián Ramírez Sánchez
StoryEditor

Pokuta aj búrka na sociálnych sieťach. Firma v inzeráte na recepčnú požadovala fotku v plavkách

ČTK30.01.2022., 15:00h
Talianska vládna agentúra pre dohľad nad pracovnými podmienkami udelila pokutu 10-tisíc eur firme z Neapola, ktorá v inzeráte na miesto recepčnej požadovala okrem iného zaslanie fotky v plavkách. Informovala o tom agentúra ANSA.
Lajkuj Brainee.sk na

Firma z Neapola zverejnila inzerát na miesto recepčnej začiatkom týždňa na svojich webových stránkach. Okrem dobrej znalosti angličtiny požadovala príjemné vystupovanie, vek maximálne do 30 rokov a zaslanie „fotky celej postavy v plavkách či podobné“.

ANSA neuviedla, ako vládna agentúra INL inzerát zaregistrovala. INL ho však nariadila zo stránok stiahnuť a stanovila pokutu za diskrimináciu v prístupe k práci podľa zákona z roku 2006 o rovnakých príležitostiach.

​Pokutu môže vládna agentúra znížiť na jednu tretinu, pokiaľ ju firma bude ochotná zaplatiť okamžite. Kauza vyvolala búrku na sociálnych sieťach. Niektorí inzerát označili za škandalózny a kritizovali firmu za machistické (nadmerné zdôrazňovanie maskulinity až mužský šovinizmus) správanie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:47