Odporcovia očkovaniaTASR/AP/Yorgos Karahalis
StoryEditor

Grécki antivaxeri odviedli riaditeľa školy v putách. Rúškami týra deti, tvrdia

iDnesČTK13.12.2021., 11:00h
Do školy v obci neďaleko gréckeho Solúna vtrhla v piatok ráno skupina odporcov očkovania.
Lajkuj Brainee.sk na

Riaditeľovi zariadenia nasadili antivaxeri putá a odviedli ho na políciu s tým, že podľa nich „týra ich deti“. Nahnevalo ich pravidlo, že deti musia pri výučbe nosiť rúška a robiť si testy na koronavírus. Informoval o tom miestny denník Kathimerini.

Polícia riaditeľa poslala domov a zatkla naopak odporcov očkovania, ktorí ho na policajnú stanicu priviezli.

Hrajú sa na policajtov

Deväť mužov a dve ženy vo veku 42 až 70 rokov, z ktorých traja sú rodičia detí z danej školy, teraz čelia obvineniu z únosu, použitiu násilia proti úradnej osobe, narušeniu verejného poriadku či vyhrážaniu.

Podľa gréckych médií patria k skupine, ktorá si hovorí Strážcovia ústavy. Jej členovia nosia uniformy a chovajú sa akoby boli policajti.

Incident sa stal skoro ráno na školskom dvore v obci Aiginio a prizeralo mu niekoľko študentov, ktorí boli podľa médií v šoku z toho, že ich riaditeľa odváža ktosi v putách.

Grécki antivaxeri študenti Flickr/Greece Central School District

​Táto škola v predchádzajúcich dňoch zažila už niekoľko incidentov s odporcami očkovania zo skupiny Strážcovia ústavy, ktorí prišli do školy a tvrdili učiteľom, že budú vyhodení. „Povedali nám, že porušujeme ústavné práva detí,“ popísali učitelia.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:11