Z ostrova nie je žiadna zakázaná zóna, ako si mnohí mysleli (ilu)Twitter.com/Christopher Benitez, Instagram.com/steve.spence.tv
StoryEditor

Internet šokoval zvláštny ostrov v tvare trojuholníka. Okamžite sa stal terčom konšpirátorov

ros06.11.2021., 13:00h
Vysvetlenie je oveľa jednoduchšie, než sa zdá. Prekvapivo nejde o žiadnu zakázanú zónu.
Lajkuj Brainee.sk na

Mnoho užívateľov sociálnych sietí ostalo poriadne prekvapených, keď na Mapách Google objavili nezvyčajný ostrov v tvare trojuholníka. Na sociálnej sieti Reddit sa okamžite rozprúdila vášnivá debata. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steve Spence (@steve.spence.tv)

Ako informuje britský web Unilad, ide o ostrov kedysi známy ako Staver. Dnes by sme ho však na Google mapách našli ako Vostok Island. Ide o neobývaný koralový ostrov, ktorý leží v strede Tichého oceánu, asi 640 kilometrov severozápadne od Tahiti. Týči sa len do výšky niečo vyše piatich metrov nad morom a rozlohu má len 0,016 kilometra štvorcového. 

Na tomto diskusnom fóre sa hovorí prakticky o všetkom, čo súvisí s Google mapami, aplikáciou Google Earth či Google Street View. Užívateľov prekvapil nezvyčajný vzhľad ostrova. Satelitná snímka totiž naznačuje, že ide o akúsi čiernu hmotu alebo dieru, ktorá je obkolesená plážami s bielym koralovým pieskom. Mnohí používatelia Redditu si myslia, že nejde o ostrov. Majú pocit, že svetoví lídri nám niečo taja.

S konšpirátormi sa roztrhlo vrece

A tak začali vznikať rôzne teórie, čo by mohol tento záhadný trojuholník predstavovať. Niekoľkí ľudia prišli s názormi, či náhodou nechcú pred nami niečo tajiť alebo o nejakú zvláštnu zakázanú zónu, o ktorej by ľudstvo nemalo vedieť. Ďalší zas opísal ostrov ako „prázdno“, zatiaľ čo iný užívateľ navrhol, že by to mohol byť „Bermudský trojuholník“ – napriek tomu, že sa nachádza na nesprávnej strane Spojených štátov.

Samozrejme, ani jeden z mnohých konšpirátorov nemal pravdu. Táto záhada má až priveľmi jednoduché vysvetlenie. Ostrov má na satelitných snímkach podobou tmavého trojuholníka najmä z toho dôvodu, že celý jeho stred tvorí veľké množstvo vysokých stromov. Tie vytvárajú akúsi zelenú prikrývku na väčšine jeho územia.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:46