Instagram/cuteprofessor
StoryEditor

Hovoria mu „sperminátor“, jeho potomstvo sa blíži k stovke. Rozšíriť rodiny pomáha aj osobám rovnakého pohlavia

som22.10.2021., 16:00h
Je vysoký, má modré oči, široký úsmev a jemné, prešedivené kučery. Ari Nagel je akási celebrita medzi darcami spermií. Nezastavila ho ani pandémia, jeho potomstvo sa blíži k stovke.
Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo iní zdokonaľovali pečenie kváskového chleba alebo nespustili oči z Netflixu, Ari Nagel strávil posledných 20 mesiacov pandémie tým, čo vie najlepšie: darovaním spermií. Momentálne má takmer sto detí.

Plodné obdobie 

Nagel, ktorého New York Post kedysi nazval „Sperminátor“, vyrastal v ortodoxnej židovskej rodine v Monsey v štáte New York. Pôsobí ako vysokoškolský učiteľ matematiky a dá sa povedať, že má tak trochu aj druhé zamestnanie – je „sériovým“ darcom spermií. V článku zverejnenom na portály Esquire Nagel uviedol, že v roku 2020 splodil 21 detí a v roku 2021 očakával ďalších 30 detí, čím sa jeho potomstvo blíži k stovke.

Nagel daroval spermie na toaletách, v Americkom prírodovednom múzeu a v nespočetných hotelových izbách. Aj napriek pandémii precestoval celý svet. Aby mohol darovať svoje spermii v Izraeli, kde súd v roku 2019 rozhodol, že už nemôže byť viac darcom, schmatol bratov pas a vydal sa na cestu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ari Nagel (@cuteprofessor)


Chce pomáhať aj párom rovnakého pohlavia

Nagelove zrýchlené odbery prichádzajú v čase, keď je na celom svete nedostatok darcovských spermií. Hovorí, že spermie daruje, pretože chce pomáhať ženám, najmä tým, ktoré majú vzťahy s osobami rovnakého pohlavia.

Pre Claire Bryne Live programme darca Z New Yorku povedal: „Nikdy som žiadnej žene nič neúčtoval za to, že som pomohol ich rodinám rozrásť sa. Samozrejme, bol som odmenený mnohými objatiami, bozkami a celoživotnou vďakou." Rodina z jeho darcovstva nie je nadšená.

Ženy ho zväčša kontaktujú samy cez Instagram alebo Facebook. Oplodnenie prebieha umelo. Dodal však: „Približne tucet mojich detí bolo počatých staromódnym spôsobom. Spočiatku, keď som skutočne nevedel o inom spôsobe počatia, to bol spôsob, akým som k tomu pristupoval.“

Nagelovi rodičia nerozumejú jeho životným rozhodnutiam a jeho matka tvrdí, že robí hanbu rodine. Nagel mal však iný názor. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:17