Instagram/travelistan.sk
StoryEditor

FOTO Drogová utópia v Jemene. Travelistan uverejňuje šokujúce zábery fetujúcich mužov a detí

bed08.10.2021., 13:00h
Fetuje celá krajina. V Jemene zatvárajú úrady o druhej popoludní, aby sa všetci mohli ísť čím skôr sfetovať. Droga je legálna, užívajú ju všetci, okrem žien.
Lajkuj Brainee.sk na

Cestovatelia Martin a Peter, ktorí spravujú instagramový profil Travelistan, sú opäť na cestách. Tentokrát zavítali do Jemenu. Krajiny, ktorá sa zmieta v nestabilite, potravinovej nedostatočnosti a chudobe. Pre Európu je to doslova iný svet. Aj takých skúsených cestovateľov, akými Maťo s Peťom sú, prekvapila jedna vec, o ktorej priniesli sériu šokujúcich stories.

Droga na dennom poriadku

Qat je ľahká droga, ktorá je v Európe zakázaná. Jemen však rozhodne nie je Európa. Martin tvrdí, že 90% všetkých mužov a veľké množstvo aj malých chlapcov žuje túto drogu priam nepretržite. Zopár lístočkov si dajú do úst a žujú, kým sa nesfetujú. Silu zopár listov prirovnal Martin k opojeniu, ktoré by sme u nás mohli dosiahnuť dvoma silnými cigaretami a dvoma štamprlíkmi tvrdého alkoholu. Drogu nevyužívajú ženy, Yemen patrí ku krajinám, v ktorých sa dlhodobo porušujú práva žien. Niet sa teda čo čudovať, že napriek rozšírenej, u nich legálnej droge, z tejto činnosti ženy vynechávajú.

„Fetuje každý. Droga sa predáva priamo na trhu ako zelenina či ovocie. Muži posedávajú a čakajú, kedy príde „správny“ čas na užitie drogy. Dokonca aj úrady či rôzne inštitúcie končia najneskôr o druhej, aby sa stihli všetci dofetovať,“ hovorí v priam šokujúcich storkách na Instagrame Martin.

Ľuďom z drogy viete čo

Martin dodáva, že pred pár rokmi to tak v Jemene vôbec nevyzeralo. Droga tam bola prítomná, ale prekvapili ho počty malých detí, ktoré sa len tak povaľujú a fetujú. Drogovanie sa stalo bežnou súčasťou dňa. „Prišiel som do obchodu, predavač bol sfetovaný. Sám som si vybral tovar, zaplatil, vydal si a odišiel. Myslím, že predavač si moju prítomnosť uvedomí tak o dva dni,“ hovorí Martin.

​Chalani si zažili so sfetovanými mužmi aj nepríjemné chvíle. „Keďže národ je zdrogovaný a takmer každý má kalacha, niekto po nás vystrelil... A presne toto je Jemen. Nikdy nevieš, čo sa prihodí. Keby nebol zdrogovaný, nič sa nestane,“ upozorňuje na priam neuveriteľnú pasiu miestnych Martin.

​Autentická krajina rozhodne nie je pre všetkých. V ankete, či by sa ľudia po týchto stories báli ísť do Jemenu, sa drvivá väčšina vyjadrila, že áno. Zdá sa, že toto je výnimočný prípad, kedy Travelistan prinesie skôr odstrašujúci content o krajine. Je to však realita, ktorá je v mnohých krajinách a ty si z jedinečných informácii môžeš vziať hlavne jedno – v Európe je nám skutočne super.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 08:05