Opitý muž hľadal sám seba (ilu)pixabay.com
StoryEditor

Záchranári celé hodiny pátrali po nezvestnom mužovi. Ten im opitý pomáhal hľadať

ros01.10.2021., 10:30h
Policajtov prekvapil poriadny bizár. Ani zďaleka však nejde o prvý takýto prípad. V roku 2012 niečo podobné postretlo tiež ázijskú turistku.
Lajkuj Brainee.sk na

Opitý 50-ročný Turek sa stal hitom internetu. Pripojil sa k pátraciemu tímu, aby mu pomohol nájsť nezvestnú osobu.

Netušil však, že hľadajú práve jeho. Pri popíjaní s rodinnými priateľmi sa totiž stratil v lese, kvôli čomu zalarmovali políciu, píše britský denník Daily MailAž keď jeden zo záchranárov zakričal jeho meno a on odpovedal: „Tu som,“ pochopili, že hľadaným mužom bol práve spomínaný Turek. 

Prípad z mesta İnegöl v západotureckej provincii Bursa pobavil miestnych obyvateľov. Beyhan Mutlu popíjal spoločne s rodinou a blízkymi, v jednom momente sa však stratil v neďalekom lese. Keď sa mu jeho žena nedokázala opakovane dovolať, dostala strach, že by sa mu mohlo niečo stať. Zhodla sa preto s priateľmi, že by mala zmiznutie svojho manžela nahlásiť polícii. A tak do lesa vyrazili pátracie tímy.

Otec by ho potrestal

Pátračov stretol opitý Beyhan Mutlu, ktorý sa rozhodol priložiť ruku k dielu a pomôcť so záchrannou misiou. Trvalo niekoľko hodín, než mu došlo, kto je vlastne hľadanou osobou. Keď jeden z policajných pátračov zavolal jeho meno, odvetil, „že je predsa tu“. Akonáhle si uvedomil, že celý čas hľadal seba samého, dostal strach, že by z celej situácie mohol mať problémy. Svoj omyl vysvetlil jednému policajtovi a ospravedlnil sa.

„Netrestajte ma moc prísne, prosím, otec ma za to zabije,“ citoval denník Daily Mail turecké médiá. Záchranári neskôr ukončili pátraciu akciu a odviezli už triezveho Turka domov. Či bol za svoj opilecký výlet potrestaný v rodinnom kruhu, už nie je až také jasné.

Ani zďaleka však nejde o prvý takýto prípad. V roku 2012 sa to isté stalo aj ázijskej turistke, ktorá sa stratila na Islande. Do terénu vyslali pátrací tím, na ktorý neskôr nezvestná narazila. Keďže nepoznala svoj vlastný popis zverejnený políciou, trvalo jej hodiny, než si uvedomila, že tou hľadanou osobou je práve ona, informuje český portál Cnn Prima.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 09:36