365Fit&Co
StoryEditor

Zdravé telo, silný duch. Cvičením nakopni imunitu, nezabúdaj ani na regeneráciu a oddych

Radka Rosenbergová19.08.2021., 08:00h
Chcel by si začať cvičiť a zároveň si posilniť imunitu? Ak chceš nabrať svaly či schudnúť, čítaj ďalej.
Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci s 365Fit&Co.

Nemusíš tráviť vo fitku hodiny. Postačí, ak budeš cvičiť častejšie v menších intervaloch, napríklad päťkrát do týždňa po jednej hodine. Nezabúdaj na to, že vždy cvičíš inú partiu tela – jeden deň napríklad ramená a chrbát, druhý deň nohy a zadok, aby si každej časti doprial potrebný oddych. Svaly totiž rastú práve počas neho. Navyše, vďaka cvičeniu posilňuješ imunitu, čo je dôležité najmä v období pandémie.

Dôležité je vybrať si fitnescentrum, ktoré ti ponúkne všetko potrebné a dôležité pod jednou strechou. Podobné zariadenie nie je ani v dnešnej dobe ľahké nájsť. Naozaj modernými strojmi a činkami od výmyslu sveta disponujú niektoré zariadenia napríklad v hlavnom meste. Avšak viacerí zabúdajú na rovnako dôležitý proces pri chudnutí, spevňovaní tela či naberaní svalov – a to na regeneráciu.​

365Fit&Co disponuje cool outdoorovou terasou, kde sa zapotíš najmä teraz v lete. Je vybavená pre workout, spinning a ďalšie aktivity na čerstvom vzduchu.

800 m2 sčasti prekrytej terasy je k dispozícii pre tréning na streche. Čítaš dobre, v Eurovei si môžeš zacvičiť na streche. Je vybavená pre workout, spinning a ďalšie aktivity na čerstvom vzduchu. Nájdeš tu aj veľkú cross konštrukciu a široký výber jednoručiek. Druhá časť ponúka priestor s krásnym výhľadom, ktorý je navrhnutý pre relax a oddych. Je vybavený vírivkami, ležadlami a pohodlným sedením a nechýba ani obsluha a bar. Za luxusom nemusíme cestovať do zahraničia. Máme ho u nás doma. 

365Fit&

​Avšak aj vo vnútri si prídeš na svoje. Majú tu množstvo moderných strojov na každú časť tela. Pred každým svalovým tréningom sa poriadne rozcvič. Výborne ti poslúži cardio časť, kde nájdeš veľa skvelých strojov na spálenie prebytočných kalórií. Vírusov sa nemusíš obávať, pretože cvičíš v čistom prostredí, miestnosti sa pravidelne dezinfikujú. 365Fit&Co tak poskytuje svojim klientom nielen kvalitné prostredie na cvičenie, ale aj bezpečné a zároveň čisté. A aby toho nebolo málo, disponuje obrovskou outsoorovou terasou, čo v iných fitnesscentrách len tak ľahko nenájdeš.

​Strava je základ

Pokiaľ chceš nabrať svaly, nezabúdaj, že by si mal jesť viac bielkovín, minerálov a samozrejme aj sacharidov. Ak chceš schudnúť, platí pravidlo – jedz menej ako spáliš. Tu treba kalorický príjem zas znížiť. To isté platí aj pri fyzickej aktivite. Tí, čo chcete schudnúť, by ste do svojho cvičebného plánu mali zaradiť viac kardia a naopak, ak chceš pribrať, neboj sa postupne si pridávať váhy. Zároveň však dávaj pozor, aby si nepreťažil telo. Začni napríklad s piatimi kilami, po niekoľkých týždňoch si pridaj ďalšie kilo a tak ďalej. Aj keď chceš nabrať svaly, kardio by si zo svojej rutiny nemal vylúčiť úplne. Postačí ti napríklad desať minút pred tréningom na páse či eliptickom trenažéri.

​Vďaka tomu sa rozcvičíš a pripravíš telo na ťažké váhy. Existuje množstvo účinných cvikov na každú časť tela.

Na ramená a bicepsy sú najlepšie klasické bicepsové zdvihy, no môžeš vyskúšať aj sťahovanie kladky na stroji či príťahy činky v predklone. Na zadok a stehná je vynikajúci cvik na legpresse, bulharské drepy, mŕtve ťahy, frog pumps či staré známe hip thrusty. Pamätaj, že brucho si nevypracuješ len brušákmi. Veľmi účinným cvikom je zdvíhanie nôh v ľahu, vytáčanie trupu do strán so záťažou, horolezec alebo plank, pri ktorom posilňuješ nielen brucho, ale rovno celé telo.

Počas oddychu rastú svaly

Po vyčerpávajúcom tréningu nezabudni na dostatočnú regeneráciu. Svaly potrebujú aj oddychovať, pretože iba vtedy rastú. Oddychovať by si mal minimálne dva dni do týždňa – vtedy necvič vôbec. Pre fyzicky aktívnych ľudí je v 365Fit&Co určená kryoterapia, ktorá regeneruje svalstvo či uľavuje od bolesti. Okrem toho ti tiež pomôže znížiť hmotnosť a pôsobí proti starnutiu a škodlivým symptómom pleti. Celá táto procedúra zaberie maximálne dvadsať minút.

Aj milovníci masáží si prídu na svoje. Môžeš vyskúšať lymfodrenážnu, relaxačnú, športovú či klasickú masáž, pri ktorej si zaručene oddýchneš a zrelaxuješ sa. Budeš prekvapený, ako rýchlo po nej načerpáš potrebnú energiu na ďalší tréning. Dokonca aj svalovica ťa prejde!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:42