V Indonézii si olympioničky uctievajú všelijakými darmi (ilu)facebook.com, unsplash.com
StoryEditor

Živé kravy či pozvánka do reštaurácie. Olympioničkám ponúkajú za víťazstvo rôzne odmeny

Radka Rosenbergová04.08.2021., 13:15h
Indonézia si vyslúžila zlato v bedmintone. Vieš, čím všetkým víťazky obdarili?
Lajkuj Brainee.sk na

Kravy, státisíce dolárov a pozvanie do reštaurácie je len časť darov, ktoré rozdávajú indonézskym športovkyniam ako poďakovanie za to, že priniesli zlato z bedmintonu.

Greysia Polii a Apriyani Rahayu v pondelok vyhrali finále ženskej štvorhry. Skvelá správa pre krajinu, ktorá sa stala epicentrom pandémie. Počet obetí a nové nákazy dosahujú rekordné počty. Tento šport je v Indonézii taký obľúbený, že krajina v histórii Olympijských hier nazbierala celkovo osem zlatých medailí, pričom v iných druhoch športov získali iba striebro či bronz. Pondelkový triumf však znamenal prvú zlatú medailu v ženskej štvorhre. 

Prezident Indonézie Joko Widodo dvojici zablahoželal na Twitteri a sľúbil im finančnú odmenu vo výške piatich miliárd rupií (295 097 eur), informovala agentúra Reuters. Nasledovali však ďalšie dary od firiem, ktoré chceli preukázať svoje uznanie. 23-ročnej Apriyani prisľúbili veľmi bizarnú cenu. Plánujú jej poslať päť kráv, pričom obom hráčkam ponúkli úrodnú pôdu či majetok.

Jej rodné mesto a celá Indonézia je na ňu mimoriadne pyšná, uviedol zástupca vlády Kery Saiful Konggoasa pre miestne médiá po pondelňajšom víťazstve.

Indonézsky podnikateľ Arief Muhammad im na Instagrame ponúka obed v dvoch svojich reštauráciách. Vraj ich už očakávajú s tradičnou indonézskou fašírkou zvanou Bakso. Každá si pochutná na jednej porcii. 

Greysia Polii zverejnila na Instagrame video, na ktorom kráča so zlatou medailou po svojom rodnom meste. Zo svojho úspechu je mimoriadne nadšená. „Nedokážem ani len vyjadriť slovami, aká som vďačná,“ uviedla. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Greysia Polii (@greyspolii)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ariefmuh (@ariefmuhammad)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:35