Rory SabbatiniTASR/M. Svítok
StoryEditor

Veľké prekvapenie na olympiáde. Golfista Rory Sabbatini vyhral pre Slovensko striebornú medailu

TASR01.08.2021., 09:00h
Slovenský golfista Rory Sabbatini získal na olympiáde v Tokiu striebro.
Lajkuj Brainee.sk na

Predviedol v ňom svoj najlepší výkon, celkovo zaznamenal 17 rán pod par. Sabbatini v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska, keď dosiahol skóre 10 pod par a už vtedy tak bol blízko k zisku medaily. Dlho musel čakať, ako sa bude dariť jeho súperom, nakoniec sa však môže tešiť zo striebornej medaily. 

Pre slovenskú výpravu vybojoval tretiu medailu, druhú striebornú. Olympijskou šampiónkou sa vo štvrtok stala strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, striebro získal v piatok vodný slalomár Jakub Grigar v K1.

TASR/Michal Svítok

„Ťažko sa tomu verí. Ráno sme si hovorili, že treba ísť do toho bez tlaku, nech sa Rory ide zabaviť. Ani v najdivokejších snoch sa nám nesnívalo, že by to mohlo dopadnúť takto. Golf je však nevyspytateľný. Vyjde vám jedno kolo a ste v boji o medailu. V sobotu hral podľa mňa Rory lepšie ako v piatok, no mal veľkú smolu. Povedali sme si, že pôjdeme do toho s chladnou hlavou a skúsime aspoň prvú desiatku. Pre nás je to obrovský úspech a zadosťučinenie. Veríme, že sme priniesli Slovensku radosť,” tešil sa prezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Rastislav Antala pre RTVS.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 12:34