BitkaTASR/Roman Hanc
StoryEditor

VIDEO Šok v Extralige: Rasistické poznámky vyvolali bitku. Mlátili sa hráči, aj usporiadatelia, zasahovať musela polícia

TASRLukáš Kovalčík15.01.2022., 13:59h
Tréneri Valtonen a Mosnár odsúdili pozápasové udalosti z Michaloviec.
Lajkuj Brainee.sk na

Duel 29. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves (3:2) mal neželanú dohru.

K pozápasovej roztržke v priestoroch medzi šatňami sa vyjadrili aj tréneri oboch tímov, ktorí zhodne odsúdili potýčku a aj jej pravdepodobné pozadie. Video zachytávajúce bitku bolo uverejnené na oficiálnom kanáli Tipos Extraligy.

Bili sa hráči, usporiadatelia, a aj členovia realizačných tímov

Do konfliktu sa zapojili usporiadatelia, členovia realizačných tímov a hráči hostí. „Súhlasím s tvrdením, že by sa to nemalo stávať. Pre slovenský hokej to nie je dobré," povedal tréner michalovského tímu Tomek Valtonen, ktorý mal indície, že konflikt vzbĺkol po pokrikoch na adresu jedného z hráčov hostí tmavej pleti. 

„Ak je pravda to, čo som počul, tak sa chcem ospravedlniť v mene nášho klubu. Niečo takéto by sa nemalo stávať, zvlášť nie v lige, ktorá sa hrá na najvyššej úrovni a s kvalitou, akú má slovenská súťaž. Toto nie je džungľa. Musíme rešpektovať tímy a hráčov," zdôraznil kormidelník michalovskej Dukly.

„Zápas bol znehodnotený tým, že sa udiali veci, ktoré by sa na slovenskom štadióne nemali stávať. Ide o urážanie hráčov ľadármi a usporiadateľskou službou, k tomu napádanie a osočovanie. Týmto tlačíme celý slovenský hokej dole. Už som zažil, že fanúšikovia niečo hádzali na ľad, ale takéto niečo nikdy. Ťažko môžeme niečo budovať, keď sa navzájom nerešpektujeme," povedal tréner Spišiakov Mosnár.

„Sme sklamaní z konania niektorých osôb počas a hlavne po včerajšom zápase medzi HK DUKLA Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves. Správanie aké predviedli je absolútne neprípustné a ponižujúce. Urážanie kohokoľvek rasistickými gestami a pokrikmi nepatrí do žiadnej spoločnosti a už vôbec nie do športovej," napísal v oficiálnom vyhlásení klub HK Spišská Nová Ves na svojej facebookovej stránke.

Zvažujú právne kroky

Podľa informácií RTVS mal konflikt dohru aj neskôr pred štadiónom a po ďalšej bitke bola na miesto privolaná polícia. Podľa trénerov zatienili neželané pozápasové udalosti vítaný návrat divákov na tribúny a aj kvalitný extraligový duel. Spišiaci v ňom ani piatykrát v sezóne nezdolali Michalovce, ktoré predĺžili víťaznú sériu na päť zápasov.

„Je to hanba a zlyhanie niektorých jednotlivcov , ktorí takýmto chovaním dehonestujú dobré meno športovej spoločnosti, Tipos Extraligy a ľadového hokeja na Slovensku. Kustód domáceho tímu bol za podobne incidenty už viackrát riešený," píšu ďalej Spišiaci na sociálnej sieti.

„Aj na základe zápisu delegáta po včerajšom stretnutí, kde je uvedené verbálne a fyzické napadnutie, ďalej rasistické napadnutie zo strany členov realizačného tímu domáceho klubu a usporiadateľskou službou, sme sa rozhodli celú situáciu posunúť nášmu klubovému právnikovi, po preštudovaní celej situácie zvážime právne kroky voči vybraným osobám," uzatvára klub.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:15