TASR/Milan Kapusta
StoryEditor

Opitý Sagan zranil policajta. Hnev odôvodnil obavou, že bude nútený dať sa zaočkovať

pc22.11.2021., 11:00h
Incident sa mal stať 25. apríla tohto roka, no francúzske médiá o tom informujú až dnes.
Lajkuj Brainee.sk na

Petrovi Saganovi, slovenskej cyklistickej hviezde, uložil súd pokutu za incident, ktorý sa udial 25. apríla tohto roka. Krátko po polnoci sa mal viezť ako spolujazdec vo vozidle, ktoré šoféroval jeho brat. Obaja pritom mali byť pod vplyvom alkoholu. To však nebolo všetko, informuje portál hnonline.sk s odvolaním na francúzsky portál Var-Martin

Konflikt sa vystupňoval 

Francúzske médiá informujú o prípade až dnes. Bratia porušili zákaz vychádzania, ktorý v tom čase platil v Monaku, kde cyklistická hviezda žije. Keď ich zastavili policajti, došlo ku konfliktu, ktorý sa vystupňoval a Peter Sagan mal zraniť jedného z policajtov na ruke. 

V cele policajného zaistenia sa za svoj čin ospravedlnil a nepamätal si, čo sa stalo. Hnev odôvodnil obavou, že bude nútený dať sa zaočkovať. Podľa slov sudcu však dôvodom týchto problémov bola nadmerná konzumácia alkoholu.

Cyklistický šampión okrem pokuty vo výške 5000 eur musí zaplatiť 1500 eur poškodenému a ďalších 100 eur za porušenie opatrení.

Sagan reaguje 

Slovenský cyklista Peter Sagan sa prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti ospravedlnil za aprílový incident s políciou. „Rád by som využil túto príležitosť a vyjadril sa k správam, ktoré sa dnes objavili v médiách. Chcem sa úprimne ospravedlniť. Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila dôkladne premýšľať a dala mi cennú lekciu. Naozaj ma mrzí tento incident, ktorý sa už nebude opakovať,“ napísal Sagan na Facebooku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 12:24