TASR/AP
StoryEditor

Kto je Slovenka, ktorá v Chorvátsku stratila pamäť? Žila v USA a jej šperky sa objavili aj v seriáli Priatelia

pcTASR23.09.2021., 09:12h
Zaplnila titulky zahraničných médií. Nepamätala si svoje meno a ani nevedela, ako sa do Chorvátska dostala. Zaujímavosťou však je, že navrhovala šperky pre svetové celebrity.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako Slovenku identifikovala chorvátska polícia ženu, ktorú nedávno našli v odľahlej časti chorvátskeho ostrova Krk. Žena si nepamätala svoje meno a nevedela, ako sa tam dostala. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

Jej práca sa objavila v seriáli Priatelia 

Podľa stredajšieho vyhlásenia polície ide o 57-ročnú Danielu Adamcovú, ktorej identitu úrady zistili po tom, ako dostali viacero tipov od ľudí z Chorvátska i zahraničia. Informácie, ktoré pomohli zistiť jej totožnosť, podľa chorvátskych médií pochádzali z USA, kde Slovenka žila do roku 2015. Jej známa Nina Smidt priblížila pre portál Daily Beast, že pracovala vo firme, ktorú riadila. Následne sa presťahovala do Írska. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nina Smidt (@ninasmidt)

Podľa informácií portálu The Guardian navrhovala šperky pre svetové celebrity. Išlo napríklad o Brigitte Bardot či Barbru Streisand. Spravodajský web 24Sata zas poukazuje na to, že jej šperky sa objavili aj v seriáli Priatelia.

Portál SME, ktorý s ňou pripravil rozhovor v roku 2008, zas uviedol, že jej šperky sa páčili aj Diane Ross. Naraz si ich kúpila až päť.

Zaujímavosťou je aj to, že jej bývalý priateľ bol hudobným producentom. Práve cez neho sa dostala do filmových štúdií a požičiavala šperky na výrobu filmov či seriálov. 

Prenocovala na pobreží 

Ženu našli na Krku 12. septembra. Podľa chorvátskej horskej záchrannej služby (HGSS) nevedela, odkiaľ prišla, ani to, ako sa dostala na ostrov. Nemala pri sebe doklady ani mobilný telefón a v jej blízkosti sa nenachádzalo žiadne auto. Rozprávala anglicky, ale nepamätala si svoju totožnosť. 

​Chorvátske úrady podľa AP uviedli, že žena prenocovala na pobreží. Našli ju vyčerpanú, dezorientovanú a s ľahkými zraneniami. Na fotografii, ktorú zverejnila chorvátska polícia, mala na tvári viacero škrabancov. Neskôr ju previezli do nemocnice v meste Rijeka. Polícia označila jej stav za „stabilizovaný“ a uviedla, že po jej prepustení bude zverená do starostlivosti sociálnych pracovníkov.

Podľa miestnych obyvateľov je oblasť, kde ženu našli, skalnatá a ťažko prístupná od mora aj pešo.

Krk je najväčší chorvátsky ostrov v Jadranskom mori a je obľúbeným miestom návštevníkov tejto krajiny.       

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 03:26