Štefan HarabinTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Ako vidia stávkové kancelárie prezidentské voľby? Ľudia stavili na Harabina už státisíce, favorit však zostáva jasný

Miroslav Kamody20.03.2024., 12:30h

Slováci na prezidentské voľby stavili už za sumu, ktorá sa točí okolo milióna eur. Okrem favorita však vo veľkom stávkujú aj na kandidáta, ktorý sa zrejme nedostane ani do druhého kola.

Lajkuj Brainee.sk na

Voľby na Slovensku sú nielen šancou pre politikov, ale aj ľudí. Nemáme teraz na mysli zmenu vo vedení štátu, ale stávkový biznis, v rámci ktorého sú Slováci ochotní minúť státisíce. Inak tomu nie je ani v prípade blížiacich sa prezidentských volieb.

„Záujem zo strany klientov je vysoký, porovnateľný s poslednými parlamentnými voľbami. Predpokladáme, že najväčší objem tiketov príde v posledných dňoch pred prvým kolom,“ povedal v tlačovej správe Tarek Yacoob z oddelenia bookmakingu vo Fortune.

image

Najmenej transparentnú prezidentskú kampaň má Pellegrini, mlčí o väčšine výdajov. Najlepšie sú na tom Korčok a Harabin

Samotné kurzy kopírujú aktuálne nálady a prieskumy. Favoritom v rámci stávkových kancelárií Tipsport, Niké aj Fortuna je Peter Pellegrini. Kurzy na jeho víťazstvo sa pohybujú od 1.35 do 1.40. Za ním nasleduje Ivan Korčok (kurzy 2.85 - 3) a Štefan Harabin (40 - 167).

10-tisíc na Pellegriniho

Najvyššia stávka v rámci Fortuny bola dosiaľ prijatá na volebnú výhru Petra Pellegriniho. „Jeden zo stávkarov na jeho víťazstvo stavil 10-tisíc eur s kurzom 1.53. V prípade úspechu mu na konto príde 15 300 eur. Iný klient si s kurzom 2.05 stavil za 7-tisíc eur na triumf Ivana Korčoka. Prípadná výhra je 14 350 eur,“ priblížil Tarek Yacoob.

Podľa jeho slov boli na začiatku predvolebnej kampane boli prijaté vysoké stávky aj na víťazstvo Jána Kubiša, dnes je čiernym koňom stávkujúcich práve Harabin. „V poslednom čase sú to viaceré zaujímavé stávky nad 1 000 eur na celkové víťazstvo Štefana Harabina.“

image

Štefan Harabin

TASR/Jakub Kotian

Harabin poráža Korčoka

Podobný trend je vidieť aj v Tipsporte, ktorý okrem kurzov zverejňuje aj celkovú hodnotu stávok. Zatiaľ čo na Petra Pellegriniho prijala kancelária vyše 230-tisíc eur a na Ivana Korčoka vyše 137-tisíc eur, na Štefana Harabina už takmer 310-tisíc. 

Vo Fortune sa najviac stávkuje na Pellegriniho. „Na jeho výhru sme prijali vklady v hodnote takmer 300-tisíc eur. Prekvapujúco vyše 100-tisíc eur bolo doteraz stavených na víťazstvo Štefana Harabina, tesne za ním je Ivan Korčok,“ povedal Tarek Yacoob z Fortuny.

Harabin tak nahradil Igora Matoviča, na ktorého sa v minulosti stávkovalo, aj keď nepatril medzi favoritov. „Teraz jeho pozíciu nahradil Štefan Harabin. Stávkujúci Matovičovi v prezidentských voľbách neveria,“ potvrdil Tarek Yacoob. V rámci Tipsportu na neho ľudia stavili len za vyše 7-tisíc eur.

image

Kopačky, päste, ale aj topmodelka na Slovensku. Pripomeň si tieto nezabudnuteľné momenty predvolebných kampaní

Nízke šance

Harabinove šance na víťazstvo pritom zostávajú nízke a podľa prieskumov by sa nemal dostať ani do druhého kola. Najhoršie kurzy sú v súčasnosti na Róberta Šveca a Milana Náhlika, ktorí majú v stávkovej kancelárii Niké kurz 6500.

„Podľa očakávaní je aj naďalej najväčší záujem o stávky na víťaza volieb. Množstvo klientov si už však našlo cestu aj k ostatným stávkam vrátane víťazstva v 1. kole či na počet percent jednotlivých kandidátov,“ dodal na záver Tarek Yacoob z Fortuny.

Okrem toho je možné staviť si aj na situáciu, či niektorí z kandidátov vyhrá prvé a zároveň aj druhé kolo, prípadne či bude prezident zvolený už v prvom kole. Práve táto možnosť je však vzhľadom na aktuálny vývoj preferencií mimoriadne nepravdepodobná. 

image

Peter Pellegrini

HN/Peter Mayer

Máš ty alebo niekto v tvojom okolí problémy so stávkovaním? Kontaktovať môžeš linku pomoci pre problémy s hraním - 0800 800 900. 

Linka pomoci je zriadená s cieľom prevencie a boja proti závislosti na hazardných hrách a je určená na pomoc nielen ľuďom, ktorí majú problémy s hraním, ale aj pre ich rodinných príslušníkov a známych, ktorí chcú spoločne nájsť východisko z problémov vzniknutých zo závislosti na hazardných hrách.

Linka pomoci je bezplatná s prevádzkovým časom pondelok až piatok od 9:00 hod do 17:00. Mimo prevádzkových hodín je k dispozícií záznamník. V tomto čase je vždy k dispozícii vyškolený terapeut - zamestnanec Centra pre liečbu drogových závislostí. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 19:17