Ministerka zdravotníctva reaguje na kritiku okolo kontroverznej fotografie.Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Ministerka Dolinková reaguje na kritiku ohľadom fotografie s predčasniatkom. Chybu si neuznáva, zastala sa jej aj nemocnica

Michal Čiernik29.01.2024., 14:00h

Zuzana Dolinková sa po obrovskej vlne kritiky po zverejnení fotografie s predčasne narodeným bábätkom na sociálnych sieťach obhajuje. Na jej strane stojí aj samotná nemocnica.

Lajkuj Brainee.sk na

Vládna koalícia spolu s viacerými ministrami sa pred pár dňami presunula na východ krajiny. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková navštívila viaceré nemocnice, v ktorých sa podľa jej slov snažila pomôcť bojovať proti ich zadĺženosti.

Pri tejto príležitosti samozrejme absolvovala prehliadku oddelení. Počas návštevy v popradskej nemocnici však prišlo k situácii, kedy sa Dolinková odfotila s predčasne narodeným novorodencom. Kritiku však vyvolala absencia ochranných pomôcok, čím mohla potencionálne ohroziť dieťa.

image

Primárka sa pustila do ministerky zdravotníctva. Tá sa odfotila s predčasne narodeným bábätkom, mohla ho ohroziť na živote

Na fotografiu ako prvá reagovala primárka oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. „Pani ministerka, nabudúce poprosíme, na minimalizovanie rizika infekcie u predčasniatka, aby ste si dali jednorázový plášť a zložili prstene a hodinky,“ zverejnila v komentári.

Následne sa tohto prešľapu chytila satirická stránka Zomri a viaceré opozičné strany, ktoré takéto správanie považujú za obyčajnú PR reklamu.

Ministerku obhájila aj nemocnica

K celej veci sa nakoniec vyjadrila na sociálnej veci aj samotná ministerka. Svoje správanie však obhajuje a nikdy by život bábätka neohrozila. „V súvislosti s výrokmi, ktoré odzneli v diskusnej relácii Na telo, by som chcela zdôrazniť, že by som si nikdy nedovolila porušiť predpisy žiadneho pracoviska, a to v akomkoľvek zdravotníckom zariadení. Bola som uistená, že všetko je v súlade s predpismi,“ napísala na svojom facebookovom profile.

Za ministerkou stojí aj popradská nemocnica. „Nemocnica Poprad informuje, že ministerka zdravotníctva prešla pred kontaktom s novorodencom hygienickým filtrom a zároveň nejavila žiadne známky akútnej respiračnej infekcie, a preto podľa nášho názoru nepredstavoval kontakt s ňou pre novorodenca žiadne riziko,“ zverejnili na sociálnej sieti.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 07:45