Hrôzostrašný pád Petry Vlhovej.X/Kronesport/
StoryEditor

Hrôzostrašný pád Petry Vlhovej. Z obrovského slalomu v Jasnej ju musel brať vrtuľník

TASR20.01.2024., 10:05h

Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Jasnej. Po strašidelnom páde ju museli odnášať na nosidlách.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila 1. kolo sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára. Na domácom svahu v stredisku Jasná spadla ešte v prvom úseku trate. Spomedzi elitných pretekárok nedokončila úvodné kolo ani líderka celkového poradia v "obráku" Federica Brignoneová z Talianska, ktorá vypadla už na štvrtej bránke.

image

Djokovič je Európsky športovec roka. Do rebríčka sa dostala aj Petra Vlhová

Slovenskú lyžiarku v porovnaní s "covidou" sezónou prišli o tri roky neskôr podporiť do Jasnej tisíce fanúšikov, ktorí "zmrzli" už po pár sekundách jazdy zlatej olympijskej medailistky z Pekingu. Vlhová na ľadom pokrytej trati na výjazde z deviatej brány vyšla z ideálnej stopy, v snahe o korekciu zatlačila na vnútornú lyžu a stratila kontrolu.

Výsledkom toho bol nepríjemný pád. V snahe predísť mu si Vlhová navyše podvrtla koleno a ihneď skončila v opatere lekárov, ktorí ju na záchranných saniach zviezli dolu. Vlhová za búrlivého potlesku zamávala svojim fanúšikom a zamierila na lekárske vyšetrenie.

Problém majú viaceré pretekárky 

Po páde Brignoneovej nastavila latku s dvojkou Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska a o tri sekundy ju prekonala Sara Hectorová. Náročnosť zjazdovky Lúková sa podpísala aj na čase Valerie Grenierovej, ktorá zaostala o 4,59 sekundy. Talianka Marta Bassinová dokonca prišla do cieľa s mankom 8,21 s. Najvýraznejšie sa dokázala Hectorovej priblížiť priebežná líderka SP Mikaela Shiffrinová, ktorá stratila "iba" sekundu.

image

Vlhová za búrlivého potlesku zamávala svojim fanúšikom a zamierila na lekárske vyšetrenie.

X/Skiweltcup_tv/

Pod Chopkom sa preteky SP naposledy konali v sezóne 2020/21, v ktorej Vlhová získala veľký glóbus celkovej víťazky. V marci 2021 triumfovala v obrovskom slalome. Vlhová štartovala s číslom štyri. Na trati sa predstavia ešte dve Slovenky Rebeka Jančová a Sophia Polak.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 20:24