Andrej DankoTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko po nehode nenafúkal. Problém ale je, že polícia ho dychovej skúške podrobila až 15 hodín po zrážke so semaforom

Miroslav Kamody15.01.2024., 15:52h

Bizarný prípad naberá na obrátkach a rozhodnutie polície otvára ešte väčšie pochybnosti o tom, či Andrej Danko pred nehodil pil alebo nie.

Lajkuj Brainee.sk na

Štyri dni po medializovanom incidente zrážky Andreja Danka v bratislavskej Dúbravke polícia konečne priznala, že mu dala fúkať. Policajti tak ale urobili až o 14:30 nasledujúci deň po nehode. 

Nehoda sa však stala vo štvrtok pred polnocou a polícia tvrdí, že predsedu SNS sa jej podarilo skontaktovať až v piatok poobede, kedy ho aj vypočuli.

image

Fúkal až 15 hodín po nehode

„S podozrivým z predmetnej dopravnej nehody sa podarilo policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí vec objasňovali skontaktovať až v piatok 12. januára v čase o 14:30, kedy bol vypočutý a podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ uviedla polícia na sociálnej sieti Facebook.

Polícia zopakovala, že po príchode hliadky dopravnej polície sa vodič, ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali. „Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča.“

image

Autonehoda a arogancia Andreja Danka bavia internet. Šéf Národniarov je stredobodom pozornosti, vyberáme NAJLEPŠIE memečka

Trestné stíhanie

Ešte 12. januára bolo Okresnou prokuratúrou v Bratislave IV začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. 

„Podľa stanoviska dozor vykonávajúcej prokuratúry je uvedená trestná vec v štádiu prípravného konania, ktoré má neverejný charakter a zverejňovanie akýchkoľvek informácií by vzhľadom na charakter veci a prebiehajúce štádium konania mohlo zmariť, prípadne sťažiť samotné dokazovanie,“ dodala polícia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 13:35