Taylor Swift údajne drží dres slovenského hokejistu, je to ale hoaxNhl Insider Max Pacioretty, Jakub Kotian/X, Tasr
StoryEditor

Taylor Swift drží Slafkovského dres, fanúšikovia šaleli. Prípadu sa musela chytiť polícia, ktorá ich schladila

Nikola Michalkova09.01.2024., 10:00h

Internetom sa šírila správa, ktorá vyvolala senzáciu. Verilo sa, že slovenský hokejista zaujal slávnu speváčku.

Lajkuj Brainee.sk na

Na sociálnych sieťach sme už boli svedkami falošných a vytvorených správ a fotografií, ktoré sa šírili rýchlosťou svetla a u mnohých vyvolali emócie. Najnovšie sa hovorí o americkej speváčke Taylor Swift, ktorú údajne zaujal slovenský hokejista Slafkovský. Na sociálnej sieti X sa dokonca začali šíriť výzvy pre fanúšikov Swift, aby hlasovali za svojho najobľúbenejšieho NHL hráča, ktorým má byť práve úspešný Slovák. 

Dres slovenského hokejistu

Ako sa uvádza na portáli Šport Web, na sociálnych sieťach sa šírila správa, ktorá hovorila o speváčke Taylor Swift, ktorú údajne zaujal náš hokejista Juraj Slafkovský. Dokazovať to mala fotografia, na ktorej Swift pózuje s dresom s hokejistovým menom a číslom. „V poslednej dobe som sledovala pár zápasov NHL a zaujal ma krídelník Montrealu Canadies Juraj Slafkovský. Na svoj vek hrá pôsobivo,“ údajne hovorila Swift pre Entertainment Tonight.

Správu okrem toho prebrali aj mnohé zahraničné, ale aj slovenské weby. Znelo to príliš bombasticky. A ako sa napokon ukázalo, správa spolu s fotografiou bola úplný výmysel. Informovala o tom aj slovenská polícia.

Žart má svojho autora

Na pôvodnej fotografii speváčka síce pózovala s dresom, avšak mala na ňom svoje meno. Túto fotografiu zdieľal samotný hokejový klub, ale ešte v roku 2014. Okrem toho, ani samotný portál Entertainment Tonight nevydal žiadny článok, ktorý by sa týkal svetovej speváčky a slovenského hokejistu.

image

Kennedyho stratený mozog, predpoveď smrti. Znejú šialene, ale nejde o konšpiračné teórie: Fakty, ktorým sa len ťažko verí

Autorom celého žartu, ktorý pobláznil fanúšikov, bol satirický kanál pôsobiaci na sociálnej sieti X pod menom Bring Arber Back!! Podobné príspevky už vytvoril aj v minulosti. Tu je dôkaz, že netreba veriť všetkému, čo sa na internete objaví.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 12:12