ŠtúdiumBrainee x Canva
StoryEditor

Ponuka, ktorá sa neodmieta? Slováci môžu aktuálne získať štipendiá na štúdium či výskum v 14 krajinách sveta, pozri si kde

TASR28.12.2023., 13:30h

Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi, absolventi vysokých škôl (VŠ), vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum či letné jazykové školy v 14 krajinách sveta.

Lajkuj Brainee.sk na

Urobiť tak však musíš do 31. januára. TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), ktorá program administratívne zabezpečuje.

image

Slovenka študuje v Číne: Len internáty nás stoja do 8-tisíc. Nie sú v najlepšom stave, no máš povinnosť na nich bývať

Záujemcovia si môžu vybrať zo 41 štipendijných ponúk v Belgicku, Bulharsku, Česku, Egypte, Grécku, Chorvátsku, Kazachstane, Maďarsku, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Slovinsku či v Srbsku.

Jazykové kurzy či letné školy

„Ponuka je v jednotlivých krajinách rôzna, môže ísť o krátkodobé a dlhodobé študijné alebo výskumné pobyty počas akademického roka 2024/2025 či letné jazykové kurzy alebo letné školy počas leta 2024,” priblížil Chlup.

image

Štúdium

Brainee x Canva

Na portáli SAIA v databáze štipendií a grantov sú zverejnené podrobné informácie o štipendiách či o spôsobe podania žiadosti. Záujemcovia sa však môžu informovať aj v pracoviskách SAIA v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach či Žiline. Chlup upozornil, že do 5. januára sú pre verejnosť zatvorené.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 16:04