Ilustračná fotoPavel Neubauer/Tasr
StoryEditor

Hanba pre Bratislavu. Verejné toalety hlavného mesta sú jedny z najhorších v Európe, v rebríčku sa umiestnili na nelichotivom mieste

bed06.11.2023., 12:00h

Až štvrtina opýtaných sa desí verejných toaliet a ich služby využíva len v naozaj krajnom prípade.

Lajkuj Brainee.sk na

Deviate najhoršie verejné toalety čo sa týka hygieny a čistoty. To je verdikt, ktorý prinášajú odborníci na stránke showerstoyou.co.uk. Síce na tom nie sme najhoršie, nelichotivé deviate miesto je skutočne potupa. Prieskum bol organizovaný pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa toaliet, ktorý pripadá na 19. november. Preskúmali viac ako 8000 recenzií na Googli a robili prieskumy medzi návštevníkmi aj obyvateľmi, práve tie ich priviedli k výsledkom výskumu.

image

VYSVETĽUJEME Aká vysoká musí byť budova, aby bola označená ako mrakodrap a koľko takých máme na Slovensku?

Čistote nepomohla podľa portálu pandémia či katastrofálny výskyt ploštíc v niektorých európskych metropolách. Najhoršie je na tom Paríž, kde je situácia doslova kritická. 

image

Rebríček

Screenshot Showerstoyou.co.uk/

Najhoršie sú podľa stránky verejné toalety v Rige, v Litve. V tesnom závese je španielsky Madrid a prvú trojicu najhorších verejných toaliet uzatvára Valletta, mesto na Malte. Je potrebné podotknúť, že ešte horšie sú na tom naši západní susedia – Praha, Viedeň či Lisabon, do prvej desiatky sa dostala aj Varšava. Veľkým prekvapením je Štokholm. O švédskom meste na severe by sme aj my povedali, že bude etalónom hygieny, prieskum však ukázal opak. Desiatku uzatvára Rím, ktorý je na tom o čosi lepšie ako Bratislava.  

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:06