Práve sa staloBrainee
StoryEditor

PRÁVE TERAZ Východ Slovenska zasiahlo zemetrasenie. Triasli sa domy, ľudia cítili otrasy vo viacerých mestách

Miroslav Kamody09.10.2023., 20:41h

Otrasy hlásili z viacerých miest. Niektorí ľudia hlásia dokonca popraskané steny.

Lajkuj Brainee.sk na

Východ Slovenska zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,0. Túto hodnotu uvádza server USGS, niektoré odhady hovoria o magnitúde 4,5. Otrasy bolo cítiť v Košiciach, ale aj Snine a Humennom. Pre TASR zemetrasenie potvrdil aj vedúci oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristián Csicsay.

Podľa reportov od ľudí mohlo byť zemetrasenie a otrasy citeľné stovky kilometrov od epicentra, informuje Meteo Slovensko na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

„Normálne sa triasol celý dom. Mysleli sme si, že vybuchne kotol. Utekali sme do kotolne. Otrasy bolo cítiť v celej Snine a okolí,” opisuje situáciu pre Brainee Daniela. Podľa služby Android Earthquake Alerts System malo zemetrasenie magnitúdu 4,5, upozornenie zdieľal na svojom profile politik Peter Pčolinský.

„Najprv som si myslela, že sa mi točí hlava, ale keď som videla, ako mi kvety natriasa, tak mi nebolo všetko jedno,” píše Lucia. „Fekišovce dosť citeľné. Deti mi doteraz plačú, lebo sa zľakli,” hovorí Jaroslava.

„No u nás v Bystrom sme tiež riadne cítili, ty kokos ako keby podlaha padala,” dodáva Anka. „Vranov brutál, doteraz sa trasiem,” píše na sociálnej sieti Mariana. Podľa ľudí na internete bolo otrasy cítiť aj Lučenci či Fiľakove.

Správu budeme aktualizovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 03:29