Na snímke Anna Záborská a Peter Pollák počas predstavenia spoločnej kandidátky OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí 5. júla 2023 v Bratislave. Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Stopka pre Záborskú: Vláda ju odvolala z funkcie splnomocnenkyne, končí aj ďalší politik

TASR12.07.2023., 12:30h

Vládny kabinet odvolal na svojom stredajšom rokovaní dvoch splnomocnencov vlády SR.

Lajkuj Brainee.sk na

K strede končí vo funkcii splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera. K rovnakému dátumu končí vo funkcii splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia Anna Záborská.

V tejto súvislosti došlo aj k zmene štatútov splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia i splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport.

image

TROŠKA TROSKA: Stáva sa z kresťanstva na Slovensku hra na telefón?

Premiér Ľudovít Ódor po rokovaní vlády vysvetlil, že k ich odvolaniu došlo z dôvodu, že obaja kandidujú v nasledujúcich voľbách. Z rovnakého dôvodu už aj minulý týždeň odvolali z funkcie štátneho tajomníka ministerstva školstva pre oblasť športu Richarda Nemca. 

„Nechceme používať vládne funkcie a pozície a súvisiace miesta na to, aby sa ľudia v predvolebnom období mohli ukazovať cez tieto funkcie,“ povedal premiér.

Podľa jeho slov sa rieši i to, ako sa tieto miesta nahradia alebo v niektorom prípade aj zlúčia s už existujúcimi kompetenciami.

„Pre mňa ako osobu nedáva veľký zmysel mať aj ministerstvo športu, aj splnomocnenca pre šport,“ vysvetlil. Poznamenal, že sa bude zrejme hľadať nový štátny tajomník ministerstva školstva, ktorý by zastrešoval šport na jednom mieste.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 20:42